Tim en ik vinden beide mueslirepen erg lekker. Nadeel van de kant-en-klare ‘meuk’: ze zijn vaak lang niet zo gezond als ze lijken en áls ze dan wel gezond zijn zit er een lading noten in van heb ik jou daar (Tim is allergisch dus die kan ze dan niet eten) of smaken ze muf. Zonde, zonde! Ik besloot zelf dus maar aan de slag te gaan met écht lekkere mueslirepen. Zonder noten en nog best gezond. Deze pindakaas-chocolade mueslirepen zijn absoluut geen straf om te eten. Sterker nog, je moet oppassen dat je ze niet allemaal achter elkaar op eet want damn wat zijn ze lekker. De repen zijn ook erg lekker als je ze door de yoghurt verkruimelt, tip van mijn meneer.

Wel even opletten: door de honing vallen de repen snel uit elkaar. Bewaar ze dus bij voorkeur per stuk ingepakt in de vriezer, dan kun je ze makkelijk meenemen. Op kamertemperatuur wordt de honing gauw te zacht en kun je de mueslirepen maar moeilijk eten. Misschien niet heel praktisch allemaal maar hey, je moet ergens op inleveren met zulke lekkere repen.

Pindakaas-chocolade mueslirepen

Pindakaas-chocolade mueslirepen

Pindakaas-chocolade mueslirepen

Recept afdrukken Pin recept
12 stuks

Ingrediënten

  • 400 gr van je favoriete granola
  • 125 gr 100% pindakaas zonder toevoegingen
  • 75 gr honing
  • 100 gr pure chocolade minimaal 85%, in stukken gehakt
  • 4 el kokosolie afgemeten als vaste substantie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een vierkante bakvorm van 20x20cm met een vel bakpapier.
  • Smelt de kokosolie en roer deze samen met alle andere ingrediënten door de granola.
  • Stort de mix in de bakvorm en druk het geheel zo stevig mogelijk aan met de achterkant van een lepel. Tip: je kunt ook een extra vel bakpapier over de mix leggen zodat je alles met je handen kunt aandrukken.
  • Bak de mueslirepen in het midden van de oven 10 minuten. Laat afkoelen op het aanrecht en daarna volledig (opstijven) in de vriezer.
  • Snijd de plak in repen en bewaar de mueslirepen per stuk verpakt in de vriezer. Ze zijn zeker een paar weken houdbaar maar hier maak ik standaard een batch per week.

Notities

*ik gebruikte Eat Natural Super Granola (glutenvrij) met boekweit, zaden en honing
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.