Het is een paar weken geleden dat ik deze koekjes maakte. Ik zat een paar uur voor de nekplooimeting van onze kleine uk en op zulke dagen ben ik gewoon niets waard. Ik neem me van te voren voor om heel veel werk te verzetten die dag, maar vaak resulteert dat in eindeloze surfsessies op YouTube en Pinterest. Ik verbaas me erover hoe alles omtrent ons ongeboren kindje mij zenuwachtig maakt. Ik ben namelijk vrijwel nooit zenuwachtig, nooit geweest ook. Maar iedere echo, ieder klein onderzoekje vind ik spannend. Zo ook de nekplooimeting. Om mijn zinnen te verzetten ging ik aan de slag met het maken van Pindakaaskoekjes. Alhoewel, koekjes… ze zijn gemaakt met maar drie ingrediënten dus of je het echt koekjes kunt noemen laat ik aan jou over. Ik kwam dit recept trouwens tegen op Allrecipes.com en deel ‘em graag met jullie.

Laat ik vooropstellen dat je wel écht fan van pindakaas moet zijn als je deze koekjes wilt maken. Natuurlijk is dat met normale koekjes waarbij je bloem en boter gebruikt ook het geval, maar deze koekjes bestaan natuurlijk uit slechts drie ingrediënten. Van het ei dat je gebruikt proef je niets, wat dus overblijft zijn de pindakaas en de suiker. En ja, eigenlijk eet je dus alleen pindakaas met suiker, maar dan in iets hardere vorm. Reacties als ‘maar ik eet alleen pindakaas met suiker’ kun je dan ook verwachten. Die kreeg ik namelijk ook. Maar ik vind dat bést lekker. Ok, ik eet niet 10 van deze koekjes achter elkaar, maar als je zoete trek hebt en zelf al gewend bent om de pindakaaspot uit te lepen (ik wéét dat jullie er zijn!), zijn deze koekjes de bom. En zo klaar. En je hebt er vrijwel niets voor nodig. I-de-aal.

Ps. Hoe tof is mijn pindakaaspot?!

Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten

Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten

Pindakaaskoekjes met 3 ingrediënten

Recept afdrukken Pin recept
16 koekjes

Ingrediënten

 • 250 gram (grove) pindakaas
 • 200 gram kristalsuiker
 • 1 ei

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Roer de pindakaas, de suiker en het ei goed door elkaar.
 • Vorm 16 kleine balletjes van het 'beslag' en leg deze met een beetje tussenruimte op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
 • Druk de koekjes lichtjes plat en druk een vork kruislings in de bovenkant van de koekjes.
 • Bak de pindakaaskoekjes vervolgens zo'n 8 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 1. Ann

  Ik heb deze ook eens gemaakt, maar ik heb ze daarna nog eens gedipt in chocolade!
  Héérlijk, perfect voor pindakaasjunkies.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept