Ik ben gek op gerechten die lang gegaard hebben. Die de tijd hebben gekregen om op smaak te komen en in het geval van vlees; lekker mals zijn. Zodoende trok ik onze slowcooker (ooit gekregen van Sab voordat we samenwerkten, en iedere keer weer blij mee als ik ‘m aan het werk zet) weer uit de kast en bereidde ik er deze keer aardappelen en kip in. Kip heb ik er al eens vaker in gemaakt, de knoflookkip met citroen van Sab, of kip voor op de healthy wraps die ik eerder voor OMF maakte. Maar aardappelen had ik er nog niet eerder in gestopt. Tot nu, en wat een succes. Want de aardappelen zijn na een nachtje langzaam garen perfect, en de kip is makkelijk uit elkaar te trekken. Alles zit bomvol smaak door de saus die ik eraan toegevoegd heb. Deze is gevuld met kruiden zoals smokey paprikapoeder en een paar theelepels sambal voor de pit. Honing om het een beetje zoeter te maken.

Maar genoeg erover, probeer het vooral zelf! En mocht je het minder pittig willen dan adviseer ik minder sambal en meer honing. Dat kun je eventueel ook na het garingsproces nog een beetje aanpassen (te pittig? Meer honing. Meer pit? Meer sambal of tabasco).

Pittig tomatenstoofpotje met kip en aardappel

Recept afdrukken Pin recept
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 grote rode ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 2 tl scherp paprikapoeder
  • 1 kippenbouillonblokje verkruimeld
  • 100 ml water
  • 3 el honing
  • 2 tl sambal
  • zout
  • 650 gram stoomaardappelen mix
  • 380 gram kipdijfilet
  • verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Doe de tomatenblokjes in een kom en voeg de rode ui, de knoflook, gerookt paprikapoeder, scherp paprikapoeder, het bouillonblokje, water, honing, sambal en een beetje zout eraan toe. Roer goed door elkaar.
  • Doe nu de aardappelen in de slowcooker en giet de helft van de marinadesaus er overheen. Leg de kip bovenop de aardappelen en giet de tweede helft van de marinadesaus er overheen.
  • Zet de slowcooker aan op 'low' en laat voor ongeveer 8 uur garen.
  • Wanneer het klaar is kun je de aardappelen eruit scheppen en de kip nog even uit elkaar trekken met twee vorken. Serveer met een beetje verse peterselie.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept