Bladerdeeg is ideaal als je zelf aan de slag gaat met het maken van hapjes, of bijgerechten. Want naast appelflappen kun je er veel meer mee dan je denkt en ook hartige gerechten kun je er goed mee maken. Ik dook de keuken weer eens in met dit ingrediënt en besloot er pizzaflappen van te maken. Want een beetje tomatensaus, een plakje salami en opgebakken champignons, dat moet toch hartstikke lekker zijn in zo’n flapje van bladerdeeg? Prima plan vond ik en voordat ik het wist stond ik ze te maken. Zo gepiept eigenlijk en terwijl de flappen in de oven mooi bruin bakken, maak je de cheddarsaus. Want wat mij betreft hóórt kaas op een pizza, en dus ook bij deze snack. Maakt ze nog lekkerder :-)

Overigens kun je natuurlijk ook grote flappen maken met dit recept. Dan heb je er geen acht, maar vier!

 

Pizzaflappen met cheddardip

Recept afdrukken Pin recept
8 flapjes

Ingrediënten

Flapjes

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 75 gram kastanjechampignons in blokjes gesneden
  • 8 kleine plakjes salami (van de versafdeling, broodbeleg)
  • 4 el pastasaus
  • 1 ei losgeklopt
  • een handje cheddar geraspt

Cheddardip

  • 30 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 200 gram cheddar geraspt

Instructies

Flapjes

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Verdeel de vellen bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat en snijd ze diagonaal doormidden wanneer ze een beetje ontdooid zijn.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de blokjes champignon op totdat ze een mooi kleurtje hebben.
  • Verdeel over ieder driehoekje bladerdeeg een beetje pastasaus (houd de rand vrij). Leg daarop een dubbelgevouwen plakje salami en leg daar bovenop een klein beetje van de gebakken champignonblokjes. Herhaal dit voor alle plakjes.
  • Vouw alle plakjes dubbel en druk de rand aan met een vork.
  • Smeer alle flapjes in met een beetje van het losgeklopte ei en strooi er daarna wat geraspte cheddar overheen. Schuif de bakplaat in de oven voor 15 minuten.

Cheddardip

  • Voor de cheddardip begin je met het maken van een roux door de boter in een steelpan op middelhoog vuur te smelten. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer je tot de massa een beetje bruin begint te kleuren. Voeg de melk toe en roer tot een egale saus. Voeg als laatst ook de cheddar toe en laat rustig smelten, roer regelmatig door.
  • Serveer de saus direct met de flapjes. Óf serveer de flapjes in een schaal en giet de saus eroverheen (de saus zal later een beetje stollen).
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.