Wij zijn hier thuis gek op pulled pork. Eens in de zoveel tijd trek ik de slowcooker uit de kast en laat ik het varkensvlees een hele dag of nacht garen in een lekker marinade. Vorig jaar serveerde ik het ook met de kerst, in kleine cups en met een schijfje zoetzure komkommer erop. Toen als voorafje maar het kan natuurlijk ook je hoofdgerecht zijn. Serveer het vlees dan op een mooi groter broodje en met bijvoorbeeld een rode kool salade.

Voor dit recept heb ik een kruidige pulled pork gemaakt. Door de kruiden die ik eraan toegevoegd heb is het vlees veel meer een kerstrecept geworden. Voeg daar de bramensaus aan toe en het wordt een feestelijk geheel.

Met dit recept maak je een hele pan pulled pork. Want als je die slowcooker aanzet, dan doe je dat natuurlijk niet voor maar een klein beetje. Dus je kunt ervoor kiezen om het vlees op broodjes of bao’s als hoofdgerecht te serveren óf je doet het net als ik hieronder op de foto; een klein beetje op sneetjes stokbrood die even in de oven geroosterd zijn.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pulled Pork op toast met bramensaus

Ingrediënten

Voor het vlees

  • 1 kg schouderkarbonade
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 el tabasco
  • 1 tl tijm gedroogd
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2,5 el donkerbruine basterdsuiker
  • 75 ml rode wijnazijn
  • 50 ml water
  • 1 el honing

Voor de bramensaus

  • 100 ml rode wijn
  • 6 el bramenjam
  • 1 runderbouillonblokje
  • flink wat peper
  • 2 tl Worcestershire sauce
  • 100 ml water
  • 12 bramen
  • toast/brood naar wens.

Instructies

Voor het vlees

  • Snijd het bot van de schouderkarbonades af en doe de stukken vlees in de slowcooker.
  • Meng in een kom alle overige ingrediënten voor de pulled pork met elkaar en voeg dit aan het vlees toe. Zorg dat al het vlees onder het vocht ligt. Zet de slowcooker aan voor 8 uur op 'Low'.
  • Na 8 uur roer je het vlees door en trek je het met twee vorken uit elkaar. Laat de slowcooker nog twee uur aan staan en roer af en toe het vlees even door.
  • Voor het uitserveren van het vlees maak je de saus en het brood klaar.

Voor de bramensaus

  • Bak het brood af. Wanneer je toast wilt snijd je een pistolet eerst in schijfjes en dan rooster je ze in de oven volgens de tijd en temperatuur op de verpakking.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus behalve de bramen in een steelpan en zet het vuur aan. Roer goed door totdat je een gladde massa hebt. Laat eventueel een beetje indikken. Voeg op het laatst de bramen toe.
  • Serveer het vlees op toast met een beetje saus.

Notities

  • Wanneer je de pulled pork uitserveert zoals ik het heb gedaan, op toast, dan heb je genoeg aan de hoeveelheid saus voor ongeveer 15 stukjes toast. Wil je het als hoofdgerecht serveren dan kun je het recept voor de saus verdubbelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.