Het was weer eens tijd om mijn voorraadkast op te ruimen en altijd als ik dat doe kom ik tal van producten tegen die eigenlijk op moeten. Dit was ook het geval met quinoa. We zijn hier in huis niet heel erg dol op quinoa maar weten wel dat het gezond is. Maarja, als je er niet zo dol op bent eet je het gewoon niet zo vaak met als resultaat dat het blijft staan. Daar moest verandering in komen en ik bedacht me dat ik, toen ik de eerste keer quinoarisotto maakte, daar heel enthousiast over was. En daarom besloot ik een lentevariant op deze risotto te maken: Quinoarisotto met prei en geitenkaas. Om vrolijk van te worden en het smaakte echt heel erg goed. De perfecte manier om quinoa op te maken.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 prei
  • 150 gram quinoa
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 75 gram verse geitenkaas

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd het ontbijtspek in plakjes of blokjes en de prei in ringen. Was de prei goed onder de kraan.

2. Verhit een beetje olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg het spek en de prei toe en bak dit mee tot de prei zachter wordt.

3. Spoel de quinoa grondig af onder de kraan en voeg het daarna toe aan de rest van de ingrediënten in de pan. Bak dit al omscheppend een paar minuten mee tot de korrels glaziger worden.

4. Voeg dan soeplepel voor soeplepel de warme bouillon (houd deze tijdens de hele bereiding tegen de kook aan) toe. Roer af en toe door en laat de quinoa de bouillon opnemen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt. Herhaal deze stap tot de quinoarisotto gaar is.

5. Schep de quinoarisotto in diepe borden en serveer met verse geitenkaas.

Quinoarisotto met prei en geitenkaas

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

    • Rosanne

      Ik heb het gisteren gemaakt en het was lekker! Ik heb wel een vegetarische variant gemaakt met vegetarische spekjes.

      Beantwoorden
  1. Tanja

    Prei, spek, geitenkaas, jummy! Een combinatie die niet stuk kan :-) En dan met quinoarisotto ( wat een woord), dat lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.