Voor iedereen die fruit in combinatie met hartig absoluut niet lekker vindt; verlaat dan vooral dit recept. Voor iedereen die dat net zoals ik heerlijk vindt; lees lekker verder. Want mango it is. En in combinatie met in kerrie gemarineerde reepjes kippendij, zachte avocado en knapperige rode paprika máákt de mango echt het gerecht. Het is namelijk heel lekker om naast die hartige smaken een frisse tegenhanger te hebben. Met nog wat limoensap er overheen gesprenkeld wordt het een lekkere zomerse salade.

Qua bereiding lekker makkelijk want je begint met het marineren van de kip, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Kook dan de rijst en terwijl die kookt snijd je alle overige ingrediënten klein en maak je de dressing. Uiteindelijk voeg je alles bij elkaar :-)

Rijstsalade met kerriekip en mango

Recept afdrukken Pin recept

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • 200 gram basmatirijst

Marinade

  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl hot currypoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 6 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1/2 rode peper

Dressing

  • 3 el sesamolie
  • 3/4 limoen sap
  • 1 el honing
  • 1 el vissaus

Overig

  • 1 avocado in blokjes of plakken gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 verse mango in blokjes gesneden

Instructies

  • Maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen in een kom. Voeg de kipdijfiletreepjes toe en roer goed door. Zet aan de kant en laat een half uurtje intrekken.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de kip op hoog vuur goudbruin.
  • Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
  • Voeg nu alles samen; de gebakken kip (laat de kipstukjes even uitlekken), rijst, rode paprika, avocado en mango. Hussel alles door elkaar en verdeel de dressing over de salade.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Yousra

    Wauw dat ziet er lekker uit. Heerlijk gezond!
    Ideaal in de ramadan. Morgen maken voor de iftar.

    Beantwoorden
  2. Sabine

    Super, deze gaat zo mee voor de late dienst als avondeten. Ik miste wat zout dus ik heb een klein beetje over de kip gedaan na het bakken. Dat maakte het helemaal af!

    Beantwoorden
  3. Caro

    5 stars
    Wij vonden het heerlijk! Heb er ook een beetje zout bij gedaan, maar dat is een kwestie van smaak. Er staan overigens heel veel lekkere recepten op je website

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.