Wel eens aan rode kool in salade-vorm gedacht? Zelf heb ik het ongetwijfeld wel eens zo gegeten, maar zelf klaargemaakt had ik het nog nooit. Echter ga ik dat na het maken van deze herfstige salade toch maar eens vaker doen. Want ja, het is goed bevallen. Door de rode kool te mengen met veel andere lekkere ingrediënten, heb je heel snel een smaakvolle én hele gezonde salade op tafel staan. Kan volstaan als lunch, of misschien ook wel als avondeten. Maar je kunt er ook prima een stukje vlees of vis bij serveren. De granaatappelpitjes voegde ik eraan toe omdat ik zelf een frisse smaak altijd wel kan waarderen in een salade. En met fruit is dat effect altijd goed te bereiken.

Maak ‘m voor de lunch, als avondeten of als bijgerecht!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Rode koolsalade met walnoten en granaatappelpitjes

2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rode kool (1 zak)
  • 1 kleine courgette geraspt
  • 150 gram Feta
  • 15 blaadjes munt fijngehakt
  • een handje walnoten ongezouten, gehakt
  • 1 citroen
  • 1 tl mosterd
  • een scheut knoflook chilipeper olijfolie
  • 105 gram granaatappelpitjes
  • peper
  • zout

Instructies

  • Meng de rode kool met de geraspte courgette en brokkel daar de feta overheen. Voeg de fijngehakte munt en walnoten toe en roer het geheel goed door elkaar.
  • Breng nu op smaak met een beetje citroensap, een theelepel mosterd en de olijfolie. Maak af met de granaatappelpitjes en voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

2 reacties

  1. Suzanne van den Heuvel

    Hoi Vivian, ik heb een tip voor de rode kool. Rode kool maak je makkelijker beschikbaar voor je verteringssysteem door er wat zout en toe te voegen, 5 minuten te masseren en er 30 minuten een bord met gewicht op te zetten. Door het masseren worden de cellen gebroken en komen sappen vrij. Het zout ondersteunt dit nog eens. Na 30 minuten onder druk giet je het overtollige sap af. Moet jij eens proeven hoe mals en sappig je rode kool is. Veel smaakvoller en beter verteerbaar. Dit geldt trouwens voor alle kolen. Hartelijke groet. Suzanne van Studio Gember

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.