Romige maïs met bacon

Kijk, er zijn gewoon van die recepten die helemaal niet zo moeilijk hoeven te zijn om goed te smaken. Deze Romige maïs met bacon is daar het perfecte voorbeeld van. Met slechts een handvol ingrediënten tover je in no-time een super lekker bijgerecht op tafel dat je perfect kunt serveren bij bijvoorbeeld rijst. Creamed Corn is in Amerika ontzettend populair maar ik heb niet het idee dat het in Nederland veel wordt gegeten. Maïs sowieso niet trouwens. Wel ergens doorheen, maar nooit als hero of the dish, om even in Masterchef Australia termen te praten. En dat wordt wel eens tijd want maïs is namelijk hartstikke lekker. Dit bijgerecht kun je trouwens ook bij de barbecue serveren. Wanneer het weer wat beter wordt dan…

Wat heb je nodig? (2 – 4 personen als bijgerecht)

  • 1 blik maïs van 300 gram
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 100 gram naturel roomkaas
  • 1 lente-ui
  • peper en zout

1. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en laat ze uitlekken op een vel keukenrol.

2. Snipper de ui en snijd de rode paprika in kleine stukken. Bak deze in een beetje olie in een keukenpan tot de paprika zacht wordt.

3. Spoel de maïs af onder de kraan en laat deze uitlekken. Doe hem vervolgens bij de ui en paprika in de pan.

4. Schep de roomkaas bij de rest van ingrediënten in de pan en voeg peper en zout naar smaak toe. Roer het geheel goed door tot de roomkaas is gesmolten en alle maïskorrels voorzien zijn van een laagje kaas.

5. Snijd het knapperige spek in stukjes en de lente-ui in ringen. Roer beide ingrediënten door de romige maïs en serveer het gerecht direct.

Romige mais met bacon

Join the Conversation

  1. Kelly says:

    Ziet er erg lekker uit!

  2. Anouk says:

    Mais is heerlijk! Lijkt me een lekker gerechtje! Ga ik proberen.
    Ik kook zelf vaak een hele kolf en af en toe daarna nog in de grillpan/op de barbeque. Eten met peper en zout, jam! Maar ik ben nog niet supertevreden, omdat ze zelfs na lang koken (langer dan in receptjes staat) nog redelijk hard zijn. Laatst een maiskolf gegeten op het Foodtruck festival trek, bij mr. Maisguy.. suuuuperlekker, zachter maar niet té gaar… zou het meer zijn dan langer koken? Langer grillen daarna? Heb jij een idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close