Het weer laat ons weliswaar een klein beetje in de steek deze zomer, zeker in tegenstelling tot vorig jaar!, maar tijd voor ijs is het wat mij betreft ook. Stiekem vind ik alle soorten ijs wel lekker maar water- of sorbetijs zijn voor mij op warme dagen echte must haves. Nu vind ik het zelf maken van ijs altijd heel leuk om te doen, maar ik ben me ervan bewust dat niet iedereen beschikking heeft over een ijsmachine. En daarom deel ik vandaag een schaafijs recept met je waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt. Een vriezer zou bijzonder handig zijn, evenals een foodprocessor (of eventueel een blender) waarin je bevroren fruit kunt vermalen, maar buiten dat is het een fluitje van een cent. Schaafijs is overigens een combinatie van sortbetijs en waterijs, althans… daar doet het mij aan denken. Super verfrissend dus! Ik maak vandaag schaafijs van galiameloen maar voor dit ijs kun je prima ieder ander soort meloen gebruiken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Schaafijs van galiameloen

Schaafijs van galiameloen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Schaafijs van galiameloen

Schaafijs van galiameloen

Schaafijs van galiameloen

Recept afdrukken Pin recept
400 gram

Ingrediënten

  • 1 rijpe galiameloen
  • sap van 1 limoen
  • 1 el honing
  • 2 el water

Instructies

  • Schil de galiameloen, verwijder de pitjes en snijd de meloen in stukken.
  • Vries de stukken meloen minimaal 5-6 uur in of bij voorkeur een hele nacht.
  • Stop de bevroren stukken meloen in een foodprocessor en voeg hier de andere drie ingrediënten aan toe. Vermaal het geheel tot een glad sorbetijs.
  • Schep het ijs in een (cake)blik en vries het nogmaals 1 uurtje in. Klaar!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.