Toen ik net begon aan mijn #fitfoodmom challenge was ik op zoek naar gezonde tussendoortjes. Die zin in zoetigheid is niet van de een op de andere dag voorbij en om te voorkomen dat ik me helemaal te buiten ga aan chocolade of andere slechte dingen, heb ik graag iets zoets maar verantwoords in huis. Met nog een legio aan sinaasappels in de koelkast bedacht ik deze sinaasappel-boekweitcake met kaneel. Goed gelukt! Het jammere van boekweitmeel vind ik altijd dat de uiteindelijke baksels zo grijs uitslaan maar ach, die looks moet je dan maar even voor lief nemen. Het gaat natuurlijk om de smaak en voor een gezonde cake (ik zeg het op deze manier want niets verslaat een cake met veel boter en suiker als je het mij vraagt), is ‘ie hartstikke goed gelukt. Kwestie van alle ingrediënten mengen, in een cakevorm mikken en afbakken. Easy peasy.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Sinaasappel-boekweitcake met kaneel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Sinaasappel-boekweitcake met kaneel

Sinaasappel-boekweitcake met kaneel

Sinaasappel-boekweitcake met kaneel

Recept afdrukken Pin recept
1 cake (20cm)

Ingrediënten

  • 200 gr boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 3 el honing
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een cakeblik goed in of bekleed hem met een vel bakpapier.
  • Mik alle ingrediënten bij elkaar in een kom en spatel dit tot een klontvrij cakebeslag.
  • Spatel het cakebeslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat hem goed afkoelen en bewaar de cake vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Ayla

    Oh yes, wat heerlijk! Ik ben een sucker voor alles met een sinaasappelsmaakje, dus deze cake klinkt perfect. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat, want alles wat ik tot nu toe met boekweitmeel maakte werd veel te droog en compact :(

    Beantwoorden
  2. Laura

    Grijs? Ik klikte omdat ik dacht: “He dat ziet er lekker uit! Is vast iets van een kruidkoek!”. Chill zo’n gezond tussendoortje! Deze onthoud ik!

    Beantwoorden
  3. Naomi

    Hoi Sabine, In je vlog zie ik zo’n super handige rasp. Mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

    Beantwoorden
  4. Eva

    Lijkt me lekker! Het is dus niet nodig om een mixer te gebruiken voor het beslag ? Gaat dat wel goed met de eieren?

    Beantwoorden
  5. jorien

    denk je dat het lekker zal zijn met citroensap en rasp? met mint misschien ipv kaneel?
    want ik probeer eigenlijk geen sinasappels te gebruiken, citroen en kaneel is misschien geen combi. Maar heerlijk om zomaar een gezond iets van boekweit te vinden als tussendoortje. Dankjewel

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept