Boursin, ik ben er dol op. Deze heerlijk romige kruidenkaas kun je in zoveel gerechten gebruiken dat het me eigenlijk nooit gaat vervelen. Hoewel je me ontzettend blij maakt met een stokbroodje Boursin zonder er verder iets op, vind ik het ook wel leuk om er wat meer mee te doen. Voor Pasen bedacht ik een tweetal hapjes die ook direct het vrolijke lentegevoel overbrengen. Vrolijke, frisse hapjes die uitermate goed geschikt zijn voor tijdens de Paasbrunch maar ook prima kunnen als snack tussendoor.

Voor de onderstaande recepten maakte ik gebruik van twee soorten Boursin: de Sjalot & Bieslook en Knoflook & Fijne Kruiden. Sjalot & Bieslook is uitermate goed geschikt voor overdag. In deze variant Boursin zit namelijk geen knoflook verwerkt waardoor je je tafelgenoten niet lastig hoeft te vallen met intense geuren. Niets ten nadele van de roomkaas zelf gelukkig, de smaak blijft namelijk heerlijk alleen is deze wat frisser dan Knoflook & Fijne Kruiden. Beide roomkazen zorgen in de onderstaande hapjes in ieder geval voor een intense smaak.

Pannenkoekjes met zalmMini pannenkoekjes met gerookte zalm

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 100 gram gerookte zalm
  • 6 theelepels Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
  • 70 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 milliliter melk
  • 1 ei
  • hoeveelheid dille naar wens

1. Meng in een maatbeker het ei, de melk, de bloem en het bakpoeder tot een klontvrij beslag.

2. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin zes kleine pannenkoekjes om en om goudbruin.

3. Drapeer de zalm op de pannenkoekjes wanneer deze nog een beetje warm zijn, op deze manier komt de zalmsmaak optimaal tot zijn recht.

4. Leg op ieder pannenkoekje een theelepel Boursin Knoflook & Kruiden.

5. Strooi een hoeveelheid dille naar smaak over de pannenkoekjes.

broodrolletjes met kipfilet en geroosterde paprikaBroodrolletjes met kipfilet en geroosterde paprika

Wat heb je nodig? (9 stuks)

  • 3 sneetjes maïsbrood
  • 3 plakjes gerookte kipfilet (broodbeleg)
  • 1 geroosterde paprika uit pot
  • 3 halve eetlepels Boursin Sjalot & Bieslook

1. Zorg ervoor dat je vers brood hebt, daarvan worden de broodrolletjes namelijk het allerlekkerst. Verwijder de korstjes van ieder sneetje brood.

2. Smeer ieder sneetje in met een halve eetlepel Boursin Sjalot & Bieslook en leg daar vervolgens een plakje kipfilet op.

3. Snijd de geroosterde paprika in drie stukken en leg deze op het plakje kipfilet.

4. Rol de sneetjes brood op en snijd ze in drie stukken. ‘Plak’ de rolletjes eventueel vast met nog een beetje Boursin.

Jum, deze Paashapjes zijn zo onwijs lekker! Ze zien er ook zo vrolijk uit vind je niet? Ideaal om aankomend weekend te serveren!

Dit is een gesponsord artikel

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Anniek

    Hmm, ik ben echt gék op Boursin, sowieso alle roomkazen in het algemeen! Ik maak zelf ook vaak wraps met roomkaas en allemaal spul erop, ook heerlijk! Die pannenkoekjes vind ik ook een goed idee, alleen zou ik de zalm vervangen voor iets anders, ik houd niet zo van zalm :)

    Beantwoorden
  2. Samantha

    Yum! Dat ziet er lekker uit. Ik zou zelf de zalm vervangen voor wat anders, omdat ik er niet van hou. Ik vind het wel echt heel erg leuk bedacht! Wij doen hier nier echt aan Pasen, maar lijkt me leuk om ze een keer op een andere dag te maken!

    Beantwoorden
  3. Els

    Lekker:)! Boursin is inderdaad bij zoveel dingen fijn spul; vandaag nog hapjes gemaakt waarbij ik cherrytomaatjes uitholde en daar boursin in deed:)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.