Degenen die mij en/of OMF al langer volgen weten dat ik maanden lang met succes het Weight Watchers programma heb gevolgd. Begin 2014 konden jullie wekelijks mijn updates lezen en ook heb ik al tal van recepten met jullie gedeeld, geïnspireerd op dit programma. Weight Watchers vroeg mij om aan de slag te gaan met een aantal recepten en dat wilde ik wel! Vandaag laat ik jullie 4x Weight Watchers proof partysnacks zien en uiteraard vermeld ik het aantal ProPoints per portie erbij. De recepten die ik met jullie deel staan ook op de website van Weight Watchers maar zijn enkel toegankelijk wanneer je geabonneerd bent.

Weight Watchers in het kort

Goed, nog even Weight Watchers in het kort voor degenen die niet bekend zijn met dit concept. Weight Watchers is een afvalmethode dat gebaseerd is op het gebruik van ProPoints. Het is geen dieet maar meer een nieuwe vorm van leven. Ieder voedingsmiddel heeft een bepaald aantal punten toegewezen gekregen en afhankelijk van je huidige gewicht en je streefgewicht krijg jij een maximaal aantal punten per dag waarbinnen jij mag eten. Een voorbeeld: stel dat je voor 26 ProPoints per dag mag eten en je ontbijt met één sneetje bruin brood met een gekookt ei en een plakje kipfilet. Met behulp van het ProPoints dagboek (dat zowel online als offline bestaat) kun je uitrekenen hoeveel ProPoints dit ontbijtje in totaal is. Wanneer je gaat kijken in het dagboek zie je dat één sneetje bruin brood (3 ProPoints) + een gekookt ei (2 ProPoints) + een plakje kipfilet (1 ProPoint) in totaal 6 ProPoints van je totaal aantal punten op een dag afhaalt. Prima, dit betekent dat je nog 20 ProPoints overhoudt voor lunch, avondeten en eventuele snacks.

Met behulp van het ProPoints systeem probeert Weight Watchers je bewust te maken van wat je eet. Het is de bedoeling dat je dit bijhoudt in een dagboek (ook dit kan wederom online en offline) zodat je per dag kunt zien waar je punten aan op zijn gegaan. Uiteindelijk is het met dit systeem de bedoeling dat je je streefgewicht behaalt en zo gaandeweg een nieuwe lifestyle aanneemt.

Oja, en mocht je je druk maken om etentjes of echt zin hebben in een lekker stukje chocolade: Weight Watchers geeft je per week 49 extra ProPoints cadeau die je mag opmaken aan dit soort dingen. En bovendien kun je door te bewegen ook weer extra ProPoints verdienen.

Mocht je meer informatie over het systeem willen weten dan kun je dit artikel lezen dat ik eerder heb geschreven, hierin leg ik het allemaal tot in detail uit. Uiteraard is ook alle informatie terug te vinden op de website van Weight Watchers zelf.

Mocht je benieuwd zijn naar hoe ik Weight Watchers heb ervaren, lees dan mijn Weight Watchers dagboeken van vorig jaar even terug.

Broodspiralen met parmaham

1. Broodspiralen met Parmaham

Ingrediënten (16 stuks) / 3 ProPoints per stuk*:

  • 60 gram Parmaham
  • 225 gram bloem
  • 100 gram halfvolle roomboter op kamertemperatuur
  • 1 eidooier + 1 losgeklopt ei
  • 50 milliliter water
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje zout
  • snufje cayennepeper

1. Snijd de parmaham in kleine blokjes en zet even apart. Bekleed ondertussen vast een bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.

2. Doe de bloem met de boter, het water en het ei in een kom en kneed dit tot een soepel deeg. Voeg eventueel meer bloem toe wanneer het deeg te nat is.

3. Doe de cayennepeper samen met de tomatenpuree en de Parmaham bij het deeg en kneed dit nog een laatste keer door.

4. Rol het deeg op een bebloemd aanrecht uit tot een dunne plak en snijd hier stroken van. Rol de stroken op tot een spiraal en verdeel deze over de bakplaat.

5. Smeer de broodspiralen in met het losgeklopte ei en strooi de Italiaanse kruiden eroverheen.

6. Bak de broodspiralen met Parmaham in het midden van de oven in 10 – 12 minuten gaar.

*Je kunt ook nog 50 gram Parmezaanse kaas aan het deeg toevoegen voor extra smaak. Ook dan blijf je nog binnen de 3 ProPoints per stuk.

Aardappeldumplings met gehakt en prei

2. Aardappeldumplings met prei en gehakt

Ingrediënten (10 stuks) / 4 ProPoints per stuk:

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 150 gram bloem
  • 1 ei + 1 losgeklopt ei
  • 100 gram rundertartaar (of Duitse biefstuk)
  • 1 prei
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • snufje nootmuskaat

1. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Kook de aardappelblokjes gaar, giet af en stamp ze vervolgens fijn.

2. Doe de aardappelpuree samen met één ei en de bloem in een kom. Breng op smaak met peper en zout en voeg een snufje nootmuskaat toe. Kneed het geheel vervolgens tot een soepel deeg.

3. Snijd de prei in halve ringen en bak deze samen met de rundertartaar in een koekenpan gaar. Voeg knoflook- en paprikapoeder toe en schep nog even goed om.

4. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

5. Bebloem het aanrecht en rol het aardappeldeeg uit tot een dunne plak. Snijd rondjes met een diameter van ongeveer 10 centimeter uit het deeg.

6. Leg een schepje gehaktvulling in het midden van een deegcirkel en vouw deze dicht.

7. Leg de aardappeldumplings op een bakplaat, smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze vervolgens in 30 minuten in het midden van de oven gaar.

Gevulde champignons met ham

3. Gevulde champignons met ham

Ingrediënten (6 stuks) / 1 ProPoint per stuk:

  • 6 grote champignons
  • 2 plakken achterham
  • 1 sjalot
  • peper en zout

1. Borstel de champignons schoon en snijd het steeltje van de champignons af. Hol ze een klein beetje uit wanneer dit lukt.

2. Hak de steeltjes fijn en doe deze samen met een fijngehakte sjalot in een kom.

3. Snijd de ham in dunne reepjes en voeg deze bij de champignonmix.

4. Verwarm de oven voor op 180° en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Verspreid de champignonhoedjes over de bakplaat.

5. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hier de champignonmix twee minuutjes in aan. Breng ondertussen op smaak met peper en zout.

6. Vul de champignonhoedjes met het champignonmengsel en schuif de gevulde champignons nog 10 minuten in de oven.

Kipspiesjes met ananas en bosui

4. Kipspiesjes met ananas en bosui

Ingrediënten (14 stuks) ProPoints per stuk:

  • 200 gram kipfilet
  • 2 schijven ananas
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel tandoori-pasta
  • peper en zout

1. Doe twee lepels yoghurt in een kommetje en de andere twee lepels in een ander kommetje. Doe de kerriepoeder bij de ene helft van de yoghurt en de tandoori-pasta bij de andere helft. Roer door en breng beide marinades op smaak met peper en zout.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en doe de helft bij de kerriemarinade en de andere helft bij de tandoori-marinade. Schep goed om en zet de schaaltjes minstens een uur in de koelkast.

3. Snijd de ananas in stukjes en hak de bosui grof.

4. Rijg een blokje kerriekip aan een cocktailprikker, gevolgd door een stukje bosui en ananas. Eindig met een stukje tandoori-kip.

5. Bak de kipspiesjes in een klein beetje olie in een koekenpan goudbruin en gaar.

Hoewel de bovenstaande hapjes iets meer werk vergen dan het voorschotelen van een bittergarnituur of het snijden van blokjes kaas, zet je op deze manier wel erg lekkere en originele hapjes op tafel waar je er rustig een paar van mag snoepen!

Wat is jouw favoriet?

Dit is een gesponsord artikel.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Madeline

    Lekkere snackjes! Ik kan ook My Fitness Pal van harte aanbevelen, werkt ongeveer hetzelfde maar is gratis en leert je uiteindelijk meer over voeding vind ik. Vertaalt het niet naar propoints maar gewoon naar calorieën, eiwit etc. Ik ben een paar jaar terug met WW begonnen en dat werkte best goed, maar MFP eigenlijk net zo en het kost geen geld :) Doe het nog steeds, nu 20 kg lichter!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.