Halloween komt eraan en hoewel dit feest niet zo uitgebreid wordt gevierd in Nederland, vinden we het wel heel leuk om er wat aandacht aan te besteden op OMF. Maandag zag je de Halloween-cakepops, vandaag deze bladerdeegmummies, die natuurlijk ook leuk zijn om te maken voor een feestje (eventueel met griezelthema). Bladerdeeg en knakworst is eigenlijk altijd wel een goede combinatie, vandaag laat ik je een wat creatievere versie zien!

Wat heb je nodig? (10 mummies)

 • Een blikje knakworstjes (10 stuks)
 • 3 blaadjes bladerdeeg
 • Sausjes om te dippen (zoals mosterd en ketchup)

mummie1

Zo ga je te werk:

1. Verwarm je oven voor op 200 °C en ontdooi de velletjes bladerdeeg.

2. Snijd het bladerdeeg in dunne (heel dunne) reepjes, waarschijnlijk is het meer dan je nodig hebt, ik had 2,5 velletje nodig.

3. Droog de knakworstjes af met een keukenpapiertje en wikkel de reepjes bladerdeeg om het worstje heen. Zorg dat je aan een van de uiteinden een stukje ‘bladerdeeg-vrij’ houdt. Hier komen de oogjes.

4. Leg de mummies op een bakplaat met bakpapier. Maak nu van restjes bladerdeeg kleine bolletjes, druk ze een beetje plat en druk ze in de openingen op de worstjes.

5. 10-12 minuutjes in de oven en klaar zijn je mummies!

mummie2

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 1. I scream beauty

  Super leuk!! Ik zag deze ( en nog zoveel meer ideetjes) op Pinterest voorbij komen, alleen heb ik dan nooit zin om het te maken. Maar het ziet er echt super leuk uit! Ook voor een kinderfeestje.

  Beantwoorden
 2. Meiryems

  yammie, ik maak ook vaak knakworst in bladerdeeg. Echt heerlijk!! Dit is leuk om te doen als je kids hebt. Of gewoon als je een feestje geeft.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.