In het restaurant waar ik een tijd geleden heb gewerkt, kreeg je bij de koffie de heerlijkste zelfgemaakte koekjes of chocolaatjes. Stukken beter dan zo’n klef wafeltje dat je soms voorgeschoteld wordt. Toen ik hieraan terug dacht, besloot ik zelf eens die lekkere breekchocolade te maken. Gevuld met chocolatechipcookies en fudge, omdat ik dat gewoon heel (heeeeeeel) lekker vind. Dit recept zorgt voor heel veel chocoladebrokjes, ik heb ze dus maar meegegeven naar het werk van mijn vriend. En ik geloof dat ik dat wel vaker mag doen, want de reacties waren enorm positief! Geen ingewikkeld recept deze week, het vergt alleen wat geduld!

Wat heb je nodig?

 •  400 gram melkchocolade
 • 400 gram witte chocolade
 • 1 pak chocolatechipcookies
 • 1 zak fudge

chocobrokken2

Zo ga je te werk:

1. Breekt de melkchocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie . Bekleed een grote plaat (ik gebruikte mijn bakplaat) met bakpapier. Als de chocolade helemaal gesmolten is, giet je deze op de plaat en laat je deze stollen in de koelkast.

2. Breek de koekjes in stukjes en snijd ook de fudgestukken in kleinere blokjes.

3. Als de chocolade nog een beetje zacht is (afhankelijk van de temperatuur in je koelkast, die van mij was goed na 20 minuten), strooi je de vulling erover. Verdeel het goed over de hele plak chocolade, let ook goed op de randjes. Zet de chocolade weer in de koelkast.

4. Smelt de witte chocolade ook weer au bain-marie. Als deze helemaal is gesmolten check je of de melkchocolade helemaal gestold is. Is dat zo, dan kun je de witte chocolade er overheen gieten. Als de melkchocolade nog erg zacht is, kun je beter nog even wachten, dat geeft het mooiste effect.

5. Zet de chocolade weer in de koelkast, zeker een half uur tot 3 kwartier. Wanneer hij helemaal is gestold kun je de plak in stukken gaan breken. Ik gebruikte een mes om er goeie brokken vanaf te ‘hakken’, maar je kunt proberen mooie blokjes te snijden. Ik vond dit wel een leuk effect geven.

Je kunt de chocolade een paar dagen bewaren. Het beste doe je dit in een afgesloten bakje in de koelkast.

chocobrokken1

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

16 reacties

 1. Hellen

  Ik was een van de gelukkige collega’ die dit heerlijke recept mocht proeven!!!!! Ik heb heel veel kopjes koffie gedronken die dag met zo een heeeerlijk stuk chocolade erbij.

  Beantwoorden
 2. D

  Hoi Sabine,

  Ik volg al een tijdje jouw blog en ik vind dat je heel leuk schrijft en lees je blog graag!

  Toch merk ik dat ik langzaam minder geinteresseerd raak, omdat ik met name koekjes/baksels/taarten/enz. en fastfood (door fastfood friday uiteraard) voorbij zie komen. Zelden zie ik nog eens een leuk recept voor een gezonde maaltijd!

  Doe vooral wat je zelf wil met je blog maar ik zou het leuk vinden om wat vaker iets gezonds voorbij te zien komen :)

  Beantwoorden
  • Petra

   Ben het hier wel mee eens! Ik ben dan ook wel verbaasd om te zien dat je het hebt over het trainings/voedingsschema van je vriend terwijl er toch bijna alleen ongezonde dingen voorbij komen.
   Dat gezegd hebbende is h et voor mij niet een deal-breaker, ik vind je blog gewoon leuk om te lezen en weet dat ik hier de gezonde dingen niet vind, maar misschien wel op een andere blog!

   Beantwoorden
   • Sabine

    Petra, ik kan me voorstellen dat je dit vreemd vindt. Het heeft echter een hele simpele reden: de recepten die nu online verschijnen zijn soms al weken geleden gemaakt. De gerechten die je deze week voorbij ziet komen worden dus echt niet in een week tijd gegeten. Sterker nog, de recepten die je in één week voorbij ziet komen worden soms gemaakt binnen een tijdsbestek van vier weken. Ik kan me dus voorstellen dat het met bijvoorbeeld drie ongezonde recepten in een week heel ongezond lijkt, maar zo gaat het er ‘in real life’ niet aan toe, anders zouden we dichtgroeien ;)

  • Sabine

   Hoi D,
   Dank voor je opbouwende kritiek! Mag ik je vragen wat jij verstaat onder gezonde recepten? Er zijn er de afgelopen maand namelijk aardig wat gepubliceerd en (gelukkig) staan er ook nog heel wat op de planning. Fastfood Friday komt natuurlijk wekelijks terug, dus wellicht dat de dingen hierdoor wat uit verband worden getrokken. Zou je het leuk vinden als er ook een rubriek komt waarin eens per week een heel gezond recept wordt geplaatst?

   Beantwoorden
   • Malou

    Ik ben niet D., (en ik ben het ook niet helemaal met haar/hem eens) maar een tegenhanger van Fastfood Friday met een ubergezond recept elke week lijkt mij wel heel leuk!

   • D

    Hoi Sabine, leuk dat je reageert :) dat er “zelden” iets gezonds online komt was misschien overdreven maar naar mijn gevoel overheerst het ongezonde soms wel een tijdje!
    Een wekelijkse rubriek met een gezonde maaltijd lijkt me echt heel erg leuk!

   • D

    Het is trouwens niet dat ik nou per se vind dat ongezonde maaltijden taboe zijn ofzo, maar wel dat dat voor mij een extraatje is.
    Terwijl ik wel 7 dagen in de week een mooie maaltijd moet koken en juist daarvoor altijd wel wat inspiratie kan gebruiken ;)

   • Maaike

    Hier sluit ik mij helemaal bij aan. Ik vind je blog erg leuk om te lezen maar mis de laatste tijd wel wat gezonde, voedzame recepten. Recepten zoals Fastfood Friday vind ik leuk om te lezen maar ik doe er zelf niet zo echt iets mee. Een wekelijks ‘gezond’ rubriek lijkt me erg leuk en inspirerend =).

 3. Tamara

  Ah! Ondanks dat wij hier ook op ons gewicht letten en bewuste keuzes maken, kunnen we chocola op zijn tijd echt niet weerstaan. Ik heb de breekchocola gemaakt met mariakoekjes en fudge. Lekker! Wat we overgehouden hebben, heb ik leuk verpakt en cadeau gegeven. Tof idee! En ook echt superleuk om cadeau te geven :)

  Beantwoorden
 4. Erica Oost

  Ik heb het nu al een aantal keer gemaakt, we vinden het hier ( helaas) allemaal erg lekker. Alleen wordt het bij mij niet een geheel. De onderkant komt los van de bovenkant. Het doet niets af aan de smaak, maar het ziet er niet heel mooi uit. Heb je misschien voor mij een tip waardoor het meer een geheel wordt?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.