Dat wij hier gek zijn op salade caprese is je vast wel duidelijk inmiddels. Ik maakte deze caprese plaattaartjes voor bij de soep en salade, maar ik denk dat ze ook goed te serveren zijn bij de borrel, misschien in kleinere vorm. De mozzarella is lekker gesmolten, de tomaten zacht en sappig en het bladerdeeg goed knapperig.

Wat heb je nodig?

 •  4 plakjes bladerdeeg
 • 2 grote tomaten
 • 1 bol mozzarella
 • verse basilicum

Zo ga je te werk:

1. Ontdooi de velletjes bladerdeeg en verwarm je oven vast voor op 200 °C. Halveer de tomaten, verwijder het groene gedeelte en snijd de helften in plakjes. Snijd ook de mozzarella in plakjes (halveer deze eventueel, zodat ze ongeveer even groot zijn als de plakjes tomaat). Pluk wat mooie blaadjes basilicum.

2. Vouw de randjes van het bladerdeeg een beetje om, zodat je een klein randje om het hele plakje krijgt.

3. Beleg het bladerdeeg met de tomaat, mozzarella en basilicum. Hier kun je zelf een beetje mee spelen. Leg ze in stervorm, in rijtjes of gewoon uit de losse pols, maak er zelf wat moois van!

4. Na 15 minuten op een bakplaat in het midden van de oven is het bladerdeeg goudbruin, de mozzarella lekker gesmolten en zien de tomaatjes er prachtig uit.

hartig taartje

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

 1. Farah

  Hmm die zien er heerlijk uit!
  I love caprese.
  Als ik een lekkere lunch wil maken gebruik ik altijd wel deze ingrediënten (of een gedeelte).

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.