Jullie kennen de bekende carrotcake (worteltjestaart) vast wel. Zo niet, zeker eens proberen! Vandaag een kleine variatie op dit recept, de cupcake variant! Natuurlijk, deze carrotcake is ook in kleinere vormpjes te bakken! Heerlijk met cream-cheese-frosting! Lees gauw verder voor een uitgebreide foto-tutorial!

Ingrediënten:
– 1 winterwortel van ±200 gram
– 150 gram roomboter
– 150 gram kristalsuiker
– 2 eieren
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 theelepel kaneel
Op de foto staan ook nog de ingrediënten voor de creamcheesefrosting, maar dat recept vind je hier.

Let’s get started!

Stap 1:
Je begint met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Smelt de boter boven een laag vuur. Rasp ondertussen de wortel.

Stap 2:
Meng de geraspte wortel met de eieren en de suiker.

Stap 3:
Voeg hierbij de gesmolten boter toe en meng door elkaar.

Stap 4:
Voeg aan het wortelmengsel het zelfrijzendbakmeel en de kaneel toe. Doe er ook een snufje zout bij.

Stap 5:
Roer dit goed doorelkaar, tot al het bakmeel is opgenomen, ook bij dit recept is het belangrijk dat je niet te lang roert, daar wordt het beslag taai van.

Stap 6:
Verdeel papieren vormpjes in de bakvorm. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen geen papiertjes te gebruiken, zelf vind ik dit altijd prettiger. Heb je geen muffinvorm? Dan kun je natuurlijk ook gewoon losse vormpjes gebruiken.
In elk vormpje schenk je een flinke eetlepel beslag. Doe de vormpjes niet helemaal vol, dan worden ze niet zo mooi.

Stap 7:
Nu kunnen de cakejes in de oven. Laat ze hier zo’n 35-45 minuten in bakken. Bij dit recept werkt de satéprikkertruc niet om te zien of de cakejes gaar zijn. Het beslag mag namelijk nog wel vochtig zijn aan de binnenkant.

Stap 8:

Laat de cakejes helemaal afkoelen voordat je ze versiert met de frosting.
Eet smakelijk!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.