Helaas is het nu niet het seizoen van de aardbeien en daarom koop ik ze ook niet zo vaak. Naast het feit dat ik ze veel te duur vind, zijn ze ook niet zo lekker zoet als in de zomer. Gelukkig kun je ook in de koude maanden nog genoeg kanten op met aardbeien en toen ik ze laatst in de aanbieding zag bij Lidl, besloot ik een doosje mee te nemen. Ik maakte deze lekkere cheesecake aardbeien. Hartstikke leuk om als snack op tafel te zetten, maar je kunt ze ook prima als dessert serveren. En het beste van allemaal: het is onwijs weinig werk voor een heerlijk resultaat. Helaas zijn de aardbeien in deze tijd van het jaar niet de meest mooie exemplaren om te zien, maar dat nemen we dan maar even voor lief.

cheesecake aardbeien

Wat heb je nodig? 

  • grote aardbeien (± 500 gram)
  • 1 pakje monchou (100 gram)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • hoeveelheid poedersuiker naar smaak
  • 2 Jodekoeken

1. Snijd het kroontje van de aardbeien en hol ze met een klein lepeltje of een mesje voorzichtig uit.

2. Klop de monchou met een hoeveelheid poedersuiker naar smaak (hoe meer poedersuiker, hoe zoeter de cème), tot een zacht mengsel. Voeg vervolgens de vanille-extract toe en klop nog even goed door.

3. Vul een spuitzak met de cheesecakevulling en vul de aardbeien met de vulling. Als je geen spuitzak bij de hand hebt kun je ze natuurlijk ook gewoon met een lepeltje vullen.

4. Verkruimel de jodekoeken en leg de kruimels op een schaal. Dep de aardbeien met de bovenkant in de koekkruimels.

Je kunt deze cheesecake aardbeien het best direct serveren. Mocht je ze van te voren vast willen klaarmaken, zet de aardbeien dan met vulling in de koelkast en dip ze vlak voor het serveren in de koekkruimels, zodat deze lekker krokant blijven.

Als je wil dat de aardbeien rechtop blijven staan kun je een klein stukje van de onderkant af snijden.

cheesecake aardbeien

cheesecake aardbeien

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Marije

    Goed, het is dat ik nog in mijn pyjama aan het relaxen ben, anders was ik nu meteen naar de supermarkt gefietst om de ingrediënten te halen! Man, dit ziet er goed uit!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.