Naast het zelf bakken en koken van gerechten vind ik het ook heerlijk om het internet af te struinen op zoek naar fijne recepten waaruit ik mijn inspiratie kan halen. Omdat ik sinds een tijd steeds vaker recepten zie voor chocolade koeken gecombineerd met marshmallows, besloot ik zelf ook maar eens de keuken in te duiken om deze alom bekende (Amerikaanse) combinatie te proberen. Gelukkig had ik nog minimarshmallows liggen (echte Amerikaanse, hier kunnen jullie binnenkort meer over lezen op OhmyFoodness) dus hoefde ik niet heel veel meer in huis te halen voor deze overheerlijke choco marshmallow rotsjes. En voor degene die totaal niet van bakken houden: deze rotsjes hoef je niet in de oven te doen.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram mini marshmallows. Mocht je alleen grote hebben, knip ze dan in stukjes
  • 75 gram witte chocolade in stukjes gehakt
  • 225 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)
  • 225 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram biscuitjes
  • 25 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Deze rotsjes, ik noem ze zo omdat het niet echt koeken te noemen zijn, zijn ontzettend gemakkelijk om te maken maar wel ontzettend lekker.

Smelt de pure chocolade samen met de suiker en de cacaopoeder au bain marie, totdat alles goed gemengd is. Je kunt deze ingrediënten ook samen in een pannetje smelten, maar let er dan wel op dat je het pannetje op een klein gaspit zet op laag vuur. Doe je dit niet dan heb je dikke kans dat de chocolade aanbrandt en dan kun je het hele mengsel net zo goed weggooien.

Breek ondertussen de biscuitjes in stukjes en doe deze in een grote beslagkom. Wanneer de chocolade goed vermengd is met de suiker en de boter, giet je het chocolademengsel bij de biscuitkruimels en roer je het geheel goed door. Voeg hierna de marshmallows en de witte chocolade toe en roer het geheel nogmaals door met een houten lepel, totdat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn en allemaal zijn voorzien van een laagje chocolade.Bekleed een bakvorm (de grootte is afhankelijk van hoe dik je de rotsjes wilt hebben. Ik heb hier gekozen voor ongeveer 20x20cm) met bakpapier en stort het mengsel erin. Strijk glad met een pannenlikker en zet de bakvorm minimaal twee uur in de koelkast, zodat de chocolade weer kan stollen.

Nadat de koek is afgekoeld snijd je hem in blokjes. Niet te groot, deze koek is ontzettend machtig dus aan één (oke, twee is ook goed) stukjes heb je meer dan genoeg.

Tips
Aan deze koeken kun je natuurlijk ingrediënten toevoegen die je zelf lekker vindt, maar een leuke variatie is om de helft van de marshmallows te vervangen door pecannoten. Ook kun je voor een frissere bite kiezen voor een beetje kokos, maar stiekem zijn de rotsjes volgens bovenstaand recept ook al erg lekker.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Antoinette

    Het water loopt me in de mond, oh wat moet dit verrukkelijk zijn. Ga ik zeker binnenkort proberen!!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.