Chocolade cheesecake mousse

Chocolademousse en cheesecake… combineer deze twee heerlijkheden en je zet een knaller van een dessert op tafel: chocolade cheesecake mousse. Niet lang geleden maakte ik dit toetje als probeersel in het weekend. ‘Is misschien leuk voor de site.’ En wauw… dat daar zo’n lekkere chocolade (cheesecake) mousse uit kwam had ik niet durven hopen. Gauw op de foto dus en vandaag deel ik het recept met jullie. Overigens zien jullie heel beschaafd één schaaltje op de foto’s, met het onderstaande recept kun je er minimaal zes vullen. Een ideaal (en makkelijk te maken!) dessert om met bijvoorbeeld vers fruit te serveren na afloop van een diner.

chocolade cheesecake mousse

 

Wat heb je nodig? 

  • 100 gram melkchocolade (puur mag ook)
  • 1 bekertje ongeklopte slagroom
  • ½ zakje Klopfix
  • 1 bakje Monchou (200 gram)
  • 200 gram poedersuiker
  • ½ theelepel vanille-aroma

Haal de Monchou ruim voordat je gaat beginnen met het maken van de chocolademousse uit de koelkast zodat deze alvast zacht kan worden.

1. Laat de chocolade au bain marie smelten en haal direct van het vuur af zodra de chocolade volledig gesmolten is.

2. Klop de slagroom met behulp van een garde of elektrische mixer tot stijve pieken. Voeg tijdens het kloppen het halve zakje Klopfix toe, dit zorgt ervoor dat de slagroom steviger wordt.

3. Voeg zodra de slagroom stijf geklopt is de monchou en de vanille-aroma toe en klop wederom tot de monchou en de slagroom een glad mengsel hebben gevormd.

4. Zodra de slagroom en de monchou goed vermengd zijn voeg je de gesmolten chocolade toe. Blijf kloppen tot de chocolade is opgenomen.

5. Wanneer de chocolade en de slagroom volledig met elkaar zijn gemengd blijf je door kloppen. Tijdens het kloppen voeg je langzaamaan het poedersuiker toe. Doe dit niet allemaal in één keer (suikerwolk!), maar beetje bij beetje zodat het suiker de kans krijgt om opgenomen te worden.

6. Zodra de mousse glad is geworden vul je de schaaltjes met de chocolade cheesecake mousse. Zet de schaaltjes minimaal twee uur in de koelkast om de mousse op te laten stijven.

Serveer deze chocolade cheesecake mousse met geraspte chocolade of met vers fruit. Frambozen, bosbessen en aardbeien gaan erg goed samen met dit dessert.

Zoals je wellicht ook al verwacht is dit dessert vrij machtig en daarom raad ik je aan niet téveel mousse in de schaaltjes te scheppen. Het moet natuurlijk wel lekker blijven!

chocolade cheesecake mousse

chocolade cheesecake mousse

Join the Conversation

  1. Nuria says:

    Mmm, dit lijkt me echt een super dessert!

  2. Brenda says:

    Dit ziet er zo lekker uit! Ben dol op monchou dus dit ga ik sowieso proberen :D

  3. Suzanne says:

    Lekker! Klinkt heel erg goed!

  4. Roxanne says:

    Jummmm, lijkt een beetje op de low-carb chocomousse die ik soms maak :D

    1. Abigail says:

      Oh, hoe maak jij dat dan? En ik neem aan dat je low calorieën bedoelt, aangezien er toch niet veel koolhydraten in chocomouse zitten? Of bedoel je suikers uit koolhydraten? Ik ben beetje confused, haha

  5. Abigail says:

    Receptje heb ik uitgeprobeerd! Was lekker, maar had lekkerder verwacht. Ik heb hem gevarieerder gemaakt door er bastognekoeken aan toe te voegen. Zo krijg je meer het cheesecake gevoel :)

  6. Ik proef vooral de poedersuiker. Volgende keer wat minder. Verder top toetje : )

  7. Annette says:

    Kan ik deze ook een dag van te voren alvast maken?
    Ik ga vanavond weg en weet niet of ik morgen voor het eten nog 2 uur over heb om hem dan nog lang genoeg te laten opstijven..
    En een kuipje slagroom is 250 ml toch?

    1. Sabine Author says:

      Hopelijk is het gelukt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close