test

Het is weer tijd voor een lekkere chocoladesnack die je niet al teveel tijd kost om te maken. Vandaag maken we namelijk truffels, maar niet zoals je het wellicht gewend bent. ‘Traditionele’ chocoladetruffels maak je namelijk enkel van chocolade en wat toegevoegde ingrediënten, maar vandaag is het hoofdbestandsdeel cake! Dankzij de kleine aanpassingen die je aan dit recept kunt doen, maak je in no-time verschillende variaties op deze chocoladecake truffels.

Wat heb je nodig? (± 25 truffels)

  • 300 gram cake
  • 2 eetlepels jam naar keuze
  • 2 eetlepels rum
  • 100 gram witte, melk en pure chocolade
  • 300 gram gesmolten pure chocolade
  • 3 eetlepels slagroom
  • 60 gram gesmolten roomboter

Deze truffels zijn qua handelingen helemaal niet zo moeilijk om te maken, het vergt enkel wat tijd om de truffels op te laten stijven voordat je ze voorziet van een laagje chocolade.

1. Prak allereerst de cake fijn met een vork zodat je fijne kruimels overhoudt.

2. Voeg de jam, de room, de boter, de gesmolten pure chocolade en de rum aan de cakekruimels toe en roer tot er een vochtige massa ontstaat. Zet het mengsel minimaal twintig minuten in de koelkast zodat het op kan stijven.

3. Wanneer het mengsel hard is geworden kun je met behulp van een theelepel wat chocolade uit de bak halen en hier met je handen een balletje van rollen. Doe dit snel en hou de chocolade niet te lang in je handen, want door de warmte smelt hij weer. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en leg ze weer voor minimaal een kwartier in de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen om de chocoladeballetjes een dag van te voren te maken en ze de volgende dag te voorzien van een laagje chocolade.

4. Smelt au bain-marie in verschillende bakjes de drie soorten chocolade. Leg een chocoladeballetje in de chocolade en rol deze met behulp van een vork door de chocolade zodat ze voorzien worden van een laagje chocola. Leg de truffels weer terug op de bakplaat en laat ze nog een poosje opstijven in de koelkast zodat de chocolade weer gestold is. En klaar zijn je chocoladecake truffels!

Deze truffels kun je ook prima gebruiken als basis voor cakepops. Steek, wanneer je de balletjes net gedraaid hebt, een stokje in de de cake en zet ze daarna pas in de koelkast. Op deze manier zorg je ervoor dat de cake zich goed aan het stokje hecht en niet loslaat wanneer je ze gaat versieren.

Hou de site in de gaten, want later deze week volgt een recept waarbij ik deze truffels verwerk in een overheerlijke chocolade truffel taart!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.