Het idee voor dit chorizo/kaasbrood ontstond een paar weken geleden eigenlijk per ongeluk. Voor het avondeten wilde ik graag plukbrood maken, maar helaas was er in geen enkele supermarkt ’s avonds nog een ongesneden brood te vinden, laat staan een mooi rond ongesneden brood. Helaas heb je dat voor plukbrood toch echt wel nodig. Maar ik moest toch écht iets hebben voor het avondeten en hierdoor was ik aangewezen op afbakbrood. Ik koos voor de ciabatta afbakvariant die je voor dit recept prima kunt gebruiken, maar ook een verse ciabatta zal het werk doen. Ik geef toe: het is niet het meest gezonde brood dat je kunt verzinnen but it’s delicious.

Wat heb je nodig?

  • 1 ciabatta
  • ½ chorizoworst
  • ½ zakje geraspte kaas
  • kruidenboter

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Snijd het brood in zoals je ook met de Hasselback aardappels doet en zorg er hierbij voor dat de onderkant van het brood een geheel blijft. Snijd de chorizo vervolgens in dunne reepjes.

3. Verdeel tussen iedere inkeping een beetje kruidenboter en chorizo.

4. Duw voorzichtig een beetje kaas tussen de stukjes brood en strooi dit ook royaal over de bovenkant van het brood. Wees voorzichtig, doordat iedere inkeping al is gevuld met kruidenboter en chorizo heeft het brood de neiging om uit elkaar te vallen.

5. Bak het chorizo/kaasbrood tien tot vijftien minuten in het midden van de oven tot de kaas is gesmolten en het brood mooi goudbruin is gekleurd.

Serveer het brood bij een hapjes diner of bij de soep. Smullen!

chorizo kaasbrood 1

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.