Dat je met brownies tegenwoordig alle kanten op kunt wisten we al. Zo plaatst Annebeth nog niet eens zo heel lang geleden waanzinnig lekkere Tiramisubrownies en eerlijk is eerlijk, ons vaste brownierecept is er nog steeds een die maar in de smaak blijft vallen. Onlangs vond ik het tijd om wat meer te experimenteren met brownies en daar kwamen deze Cookiedough brownies uitgerold. Het beste van twee werelden als je het mij vraagt: sompige brownies met een perfecte textuur en zoet, eetbaar koekdeeg. Ik deelde het gros uit aan mijn testteam (de collega’s van Tim) en volgens hen was dit een van de beste zoete zaligheden die ze tot nu toe hebben gehad. Mooi! Genoeg redenen om het recept met jullie te delen.

cookiedough brownies

Wat heb je nodig?

Voor dit recept maken we gebruik van recepten die al eerder op OMF zijn verschenen, lekker makkelijk dus!

1. Maak het beslag voor de brownies klaar volgens de aanwijzingen en bak ze gaar in het midden van de oven. Houd er rekening mee dat je de helft van het recept gebruikt, dit houdt in dat de baktijd van de brownies ook wordt gehalveerd.

2. Laat de brownies volledig in hun vorm afkoelen.

3. Maak ondertussen vast het eetbare koekdeeg volgens de aanwijzingen. Spreid het koekdeeg met behulp van de achterkant van een lepel uit over de brownies. Zorg ervoor dat de laag koekdeeg overal even dik is.

4. Zet de cookie dough brownies minimaal twee uur in de koelkast alvorens je ze aan snijdt. Op deze manier wordt het koekdeeg hard en kun je de brownies makkelijk snijden en oppakken.

Deze cookiedough brownies zijn geweldig voor de echte zoetekauwen. Het is niet dat de vullingen uit je kiezen zullen springen, maar je moet toch wel gek zijn op zoete snacks. Ik vond de combinatie van de sompige brownies en het rauwe koekdeeg echt geweldig. Vrij machtig wel, maar ik zal het zeker nog een keer gaan maken. En zeg nou zelf, het ziet er toch ook hartstikke gezellig uit?

cookiedough brownies

cookiedough brownies

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

23 reacties

  1. Petra

    Oh my lord! Wat gruwelijk onweerstaanbaar heerlijk ziet dit er uit!! En ongezond :( Maar ik zal en moet dit een keertje maken. Het water loopt me nu al in de mond.

    Beantwoorden
  2. Marthe

    Heb het zojuist gemaakt, de brownies zijn echt uitmuntend geworden maar het koekdeeg is veel donkerder uitgekomen dan op jouw foto’s. Heb wel echt precies de juiste ingrediënten gebruikt:(

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ze redden het hier nooit langer dan een paar dagen dus dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Maar ik zie niet in waarom het niet zou kunnen, dus probeer het eens zou ik zeggen!

      Beantwoorden
  3. Lianda

    Oeefff dat ziet er nog eens lekker uit!! Hmmmm zeker het proberen waard!! :D Binnenkort maar eens proberen. Hihi.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.