Soms hou je onverwacht iets over in huis omdat je eetplanning door het een of ander door de war wordt geschopt. Dit had ik laatst dus ook. Onlangs was het mijn idee om mijn pasta maaltijdsalade te maken en daar een lekker stukje kabeljauw bij te bakken, maar change of plans zorgde ervoor dat het toch Spaghetti aglio e olio met bacon en kabeljauw werd. Ook hartstikke lekker, maar het zorgde er wel voor dat ik met heerlijke gerookte makreelfilet bleef zitten. Om een balans dagje in te lassen besloten we om een soepje te eten en daar maakte ik deze crostini met makreelsalade bij. Zo gemaakt, geschikt als hapje, lunch en avondeten en een goede gelegenheid om leftovers op te maken.
crostini met makreelsalade

Wat heb je nodig? (voor 1 stokbrood)

  • 2 gerookte makreelfilets
  • 3-4 eetlepels Yofresh
  • 2 bosuitjes
  • 5-6 medium grootte augurken
  • 1 stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • peper

1. Ik kocht mijn makreelfilets bij Lidl en deze zijn al ontdaan van graat. Hier kun jij ook voor kiezen, maar wanneer je dit lekkerder vindt kun je natuurlijk een hele gerookte makreel kopen. Zorg er dan wel voor dat je de vis goed fileert. Pluk de gerookte makreel met behulp van twee vorken van zijn velletje. Het is wel lekker als je de textuur van de vis een beetje behoudt, de snippers hoeven dus niet té klein te zijn.

2. Snijd de bosui in ringen en de augurken in kleine stukjes.

3. Doe de Yofresh in een bakje en voeg hieraan de makreel, augurk en bosui toe. Breng op smaak met een beetje peper. De makreel is al vrij zout, dus dit hoef je niet nog eens extra toe te voegen. Zet de makreelsalade even aan de kant terwijl je met de crostini aan de slag gaat.

4. Verwarm de oven voor op 180°C en snijd het stokbrood in plakjes.

5. Verdeel de stukjes stokbrood over een bakrooster en wrijf de stukjes brood in met een teentje knoflook.

6. Zet het stokbrood zo’n tien minuten in het midden van de oven, tot het goudbruin is gekleurd en knapperig is geworden. Verdeel de makreelsalade over de crostini’s. Garneer de crostini met makreelsalade desnoods nog met een klein beetje verse tijm.

crostini met makreelsalade

crostini met makreelsalade

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Lianda

    Oeh moet gelijk aan mijn vaders makreelsalade denken!

    – Ketchup
    – Mayonaise (kan ook gewoon magere mayo zijn natuurlijk!)
    – Augurken
    – Zilveruitjes
    – Peper
    – Zout
    – Paprikapoeder

    Heerlijk!
    Ga deze ook zeker eens proberen te maken :-).

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.