Hier in huis zijn we gek op chocolatechip cookies, maar om ze nou elke keer te kopen vind ik ook zo zonde. Daarnaast vind ik de koeken ook vrij standaard… Hoogste tijd om dus een beetje variatie aan te brengen en vandaar dat ik vorige week aan de slag ben gegaan met koekjes bakken, iets dat ik in het weekend graag doe. En wonder boven wonder kwamen er uit dit recept wel zulke ENORM lekkere chocoladebommen uit naar voren, die ik natuurlijk niet aan jullie neus voorbij wilde laten gaan. Ik waarschuw je vast: de koeken zijn enorm machtig maar oh zo lekker. Ze zien er verschrikkelijk uit, maar smaken zó ontzettend lekker.

Wat heb je nodig?

  • 225 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 50 gram cacao
  • 225 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 200 gram melkchocolade
  • 150 gram witte chocolade
  • snufje zout

Zo ga je te werk:

1. Verwarm de oven vast voor op 200°C en leg wat bakpapier op een bakplaat.

2. Meng de boter en suiker met een garde, totdat je een smeuïge massa hebt. Klop de eidooier lichtjes los en voeg deze, samen met de vanille aroma toe aan het botermengsel.

3. Zeef de bloem met de cacao en een snufje zout boven de kom.

4. Hak beide chocoladesoorten grof, mogen best chunky stukjes tussen zitten!, en doe ze in de kom. Meng alles met een houten lepel totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

5. Vorm ongeveer tien ballen van het deeg, leg ze op ruime afstand van elkaar op de bakplaat en duw ze iets plat. De koeken lopen aardig uit in de oven en aangezien de chocolade ook iets gaat lekken is het dus wel belangrijk dat je ze op ruime afstand van elkaar legt.

6. Bak de koekjes 15 minuten in de oven, laat ze daarna tien minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze vervolgens op een taartrooster volledig afkoelen. Dit afkoelen is wel belangrijk, aangezien de chocolade dan weer tijd heeft om te stollen.

Wees voorzichtig met het overhevelen van de koekjes, ze zijn door de grote hoeveelheid chocolade namelijk best zacht waardoor ze makkelijk breken. Zoals ik al zei lopen ze door de grote hoeveelheid chocolade flink uit en worden ze hierdoor ook niet zo mooi van vorm. Maar de smaak… de smaak maakt alles goed. Vreselijk voor de lijn, maar oh zo lekker!

Zie die chuck witte chocolade! <3

Ook lekker:
– Voeg in plaats van de 50 gram cacao, 25 gram espresso poeder en 25 gram cacao toe
– Je kunt variëren met de smaken chocolade, net wat je lekker vindt
– Voeg wat noten toe aan het beslag

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. HippeKipCindy

    Ook al is het al laat, van jou mooie closeup foto’s krijg ik meteen zin in zo’n lekker koekje

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.