Morgen is het alweer 5 mei en dat betekend voor mij dat ik een jaartje ouder word! Voor degene die er benieuwd naar zijn: ik word 22. Helaas zijn de weersvoorspellingen niet je-van-het en wordt het waarschijnlijk een dagje thuis blijven, maar dat is ook wel een keer lekker. Het wordt geen groot feest, aangezien mijn vriend en ik vier weken na elkaar jarig zijn en we allebei rond dezelfde tijd afstuderen in juni, hebben we besloten om het feest samen te vieren en wel na ons afstuderen. Maar dat het geen groot feest wordt betekend natuurlijk niet dat er geen taart wordt geserveerd. De taart die ik voor de visite heb maak ik vanmiddag, dus die houden jullie nog even van me tegoed, maar ik heb gisteren al wel cupcakes getrakteerd op mijn werk en die wil ik jullie graag even laten zien!

Een uitgebreid recept zal ik niet plaatsen, zo ingewikkeld zijn ze namelijk niet geweest. Het zijn citroencupcakes geworden met chocoladebotercrème. In totaal maakte ik 24 cupcakes en voor de botercrème mixte ik 400 gram roomboter met 400 gram pure chocolade, 300 gram poedersuiker, een scheutje melk en 1 theelepel vanillearoma. De suikerbloemetjes heb ik niet zelf gemaakt, maar kocht ik -samen met de cupcakevormpjes- bij iBake & Cupcakes. Ik bestrooide de botercrème met een beetje glanspoeder (suiker), maar zoals je ziet is daar helaas weinig van te zien.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Kevser

    Ze zien er enooorm schattig uit! Waren vast ook heel lekker:) ik ga je morgen feliciteren!:D

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.