Het is weer tijd voor een recept dat is ingezonden door één van jullie. Sanne maakte een dubbele chocoladetaart met KitKatcreme. Klinkt heerlijk niet waar? Laat je niet direct afschrikken als je geen bakprins of -prinses bent, Sanne heeft bij dit recept namelijk gebruik gemaakt van twee bakmixen én ze heeft een aantal foto’s ter verduidelijking gemaakt.

Wat heb je nodig?

  • 2 chocoladetaartmixen & de daarbij horende ingrediënten
  • 1 pot (aardbeien)jam, bosvruchten is ook erg lekker!
  • 200 gram poedersuiker
  • 200 ml water
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 3 KitKat-bars
  • vanille extract

chocoladetaart met kitkatcreme 1. Bereid de chocoladetaarten volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze compleet afkoelen. Ik heb aan mijn taartbeslag nog chocolat chips toegevoegd, mocht je een rijke chocoladesmaak willen en af en toe een crunchy bite, kun je hier dus voor kiezen.

chocoladetaart met kitkatcreme 2. Terwijl de taarten staan af te koelen kun je de botercrème gaan maken. Eerst klop je met een garde de poedersuiker en het water door elkaar. (Ik heb een mix gebruikt van Funcakes, die o.a. verkrijgbaar is bij de Makro & Jamin) Daarna voeg je met een mixer de 250 gram boter toe. Mix dit mengsel op middelhoge snelheid tot er geen klontjes boter meer inzitten.

3. Doe de drie KitKat-bars in een afsluitbaar zakje en rol deze op. Sla dan de KitKat-bars kapot met bijvoorbeeld een deegroller.

4. Voeg de kapotte en kleine KitKat-stukjes toe aan de botercrème en voeg daarna de gewenste hoeveelheidvanille extract toe.

5. Snijd vervolgens één van de taarten in twee lagen. Dit kun je doen met een speciale taartzaag, maar mocht je een vaste hand hebben kun je het ook met een broodmes doen.

chocoladetaart met kitkatcreme

chocoladetaart met kitkatcreme

chocoladetaart met kitkatcreme 6. Smeer op de onderste laag de KitKat botercrème. In eerste instantie zal het lijken dat het veel te veel is, maar naar mate je gaat uitsmeren over de hele taart, komt er een mooie laag op. Je kan het uitsmeren met een spatel, maar ook met de achterkant van een mes.

chocoladetaart met kitkatcreme 7. Op de andere taart, die je niet hebt doorgesneden, smeer je de jam. Hoeveel is hierbij weer naar eigen smaak. Zet de taart gevuld met KitKatcrème op de taart met de jam en druk het voorzichtig aan.

chocoladetaart met kitkatcreme

Omdat mijn taart er niet heel erg mooi uitzag, (hij was gescheurd aan meerdere kanten) heb ik hem nog bedekt met een laag gesmolten (Milka-) melkchocolade. Een lekkere dikke laag chocolade maakt de taart helemaal af! Eet smakelijk!

Mocht je het leuk vinden dan kun je de taart natuurlijk ook nog bekleden met fondant of marsepein. Gebruik dan botercrème zonder KitKat om de taart mooi glad te strijken. We heb al eerder een filmpje geplaatst waarin het bekleden van een taart wordt uitgelegd. Deze kun je hier terugvinden.

Wil jij jouw recept ook op OhMyFoodness zien? Stuur een mailtje naar info@ohmyfoodness.nl of gebruik dit formulier.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.