Als je wel eens in Amerika bent geweest heb je ze gegarandeerd voorbij zien komen en anders ken je ze waarschijnlijk wel uit films: Candied Apples. Appels op een stokje, overgoten met chocolade of gekleurde siroop die vervolgens versierd worden. Ik wilde al langere tijd Candied Apples maken en voor een Oud & Nieuws feestje besloot ik ze mee te nemen, ze zien er namelijk waanzinnig feestelijk uit. Erg veel moeite om te maken is het niet en het resultaat mag er zeker zijn. Bovendien zijn de appeltjes ook een stuk lekkerder dan je denkt, appel en chocolade blijkt een geslaagde combinatie te zijn!

Wat heb je nodig? (12 stuks)

 • 12 kleine appeltjes*
 • 800 gram pure chocolade
 • 12 lollystokjes
 • decoratie naar wens

*Voor deze Candied Apples gebruikte ik kinderappeltjes van Lidl. Dit zijn kleine appeltjes zonder klokhuis. Ideaal want zo kun je alles rustig opeten. 

1. Maak de appels goed schoon en verwijder het steeltje. Prik vervolgens een lollystokje in de appel op de plek waar het steeltje heeft gezeten. Duw even goed door tot het stokje er bijna helemaal doorheen is, zo schieten ze er tijdens het eten straks niet uit.

2. Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie. Dip de appels in de chocolade en zet deze vervolgens op hun kop op een stukje bakpapier.

3. Laat de chocolade heel iets stollen en decoreer de appels vervolgens naar wens. Kijk gewoon wat je in huis hebt. Gebruik hagelslag, verkruimelde nootjes, andere kleuren chocolade…

4. Laat de appels op hun kop op een bord met bakpapier staan en laat de chocolade volledig in de koelkast stollen.

candied apples

candied apples

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 1. Brenda

  Toevallig heb ik ze vorige week in New York ook gespot bij Central Park! Ik was er erg benieuwd naar maar kon helaas niet ontdekken waar de mensen ze vandaan hadden. Nu kan ik ze zelf maken :)

  Beantwoorden
   • anushka

    Hartelijk dank!

    Ik wil de appels maken voor mij dochter die 5 jaar wordt.
    Maar is dit ook mogelijk met witte chocolade?
    Haar thema is namelijk “Frozen” dus ik wil alles blauw, wit en zilver doen.
    Ideeën zijn zeer welkom :D

   • Sabine

    Natuurlijk kan het met witte chocolade! Tipje: kijk even of je ergens eetbare glitters kunt krijgen. Doet het vast heel goed ;)

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.