Op de een of andere manier vind ik Amerikaanse snacks het leukst om klaar te maken voor Fastfood Friday. Wellicht omdat Amerika vaak hét land is waar je aan denkt als je het over fastfood hebt. In de video van vandaag laat ik je zien hoe je Corndogs moet maken, niets meer dan knakworstjes in maïsbeslag op een stokje maar wel ontzettend lekker. Serveer ze als partysnack tijdens een feestje met een beetje mosterd, mayonaise en/of ketchup en ik durf te wedden dat ze in no-time op zijn. Het is een tijdrovend klusje moet ik toegeven, maar het resultaat mag er zeker wezen!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig (10 stuks*)

 • 10 knakworstjes
 • 100 gram maïsmeel
 • 150 gram witte bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eieren
 • 350 gram karnemelk
 • kruiden naar wens
 • 10 satéprikkers

*Het beslag is zeker voor twintig à dertig corndogs te gebruiken.

1. Dep de knakworstjes droog met een stukje keukenrol en rijg ze aan de satéprikkers. Wentel ze door de bloem. Klop het overtollige bloem eraf.

2. Meng de maïsmeel met de witte bloem, de gewenste kruiden en het bakpoeder door elkaar. Voeg hier vervolgens de eieren en de karnemelk aan toe en klop tot een glad en luchtig beslag.

3. Verwarm de frituurpan (of plantaardige olie in een pan met dikke bodem) tot 180°C.

4. Dip de worstjes in het maïsbeslag. Zorg ervoor dat het hele worstje bedekt is en laat het overtollige beslag eraf druipen.

5. Houd de Corndog aan het stokje vast terwijl je het worstje met het beslag voorzichtig onderdompelt in de hete olie. Laat het stokje los zodra het beslag enigszins is gestold en frituur de Corndog in ongeveer vijf minuten goudbruin.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 1. Luna

  Is dit niet hetzelfde als wat de oma uit de film the princes diary’s ook eet?! Toen ik dat zag in de film dacht ik; hm dat wil ik nog een keer proberen. Dus mocht iemand kunnen bevestigen dat dit hetzelfde is, misschien maak ik ze dan een keer :)D

  Beantwoorden
 2. sese

  Vreemd dat Foodgloss hier 2,5 maand geleden ook mee kwam met precies dezelfde ingrediënten. Alleen de hoeveelheid (in verhouding) is anders dan die van jou…

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.