Het spande er even om of ik deze week wel een Fastfood Friday zou kunnen plaatsen. Ik had geen recepten meer ‘op voorraad’ en het in de keuken staan gaat me nog niet zo makkelijk af als ik had gehoopt. Fastfood Friday is een rubriek die ik eigenlijk niet wil overslaan omdat ik weet dat velen van jullie het altijd erg leuk vinden om te zien. Gelukkig vond ik afgelopen week nog even de tijd en ging ik aan de slag met een typisch Hollandse frituursnack: kaassouflees! Zo op zijn tijd vind ik een kaassouflé erg lekker, al zal de voorkeur altijd uitgaan naar een kroketje. Wonder boven wonder zijn kaassouflees helemaal niet zo lastig om te maken en dat laat ik je in dit artikel zien.

Wat heb je nodig? (4 stuks)

 • 4 dikke plakken kaas van ± 8cm x 4cm x 1cm
 • 1 losgeklopt ei
 • paneermeel

1. Verwarm de frituurpan voor naar 190°C.

2. Strooi de paneermeel in een ondiepe schaal en klop ook het ei los in een kommetje.

3. Wentel de plakken kaas door het ei en daarna direct door het paneermeel, druk het paneermeel even goed aan.

4. Wentel de gepaneerde plak kaas vervolgens nogmaals door het ei en hierna nog een keer door het paneermeel. Druk wederom goed aan. Mocht je merken dat het korstje alsnog te dun is, herhaal deze stap dan nog een keer. Voor mij deden twee laagjes ei en twee dunne laagjes paneermeel het prima.

5. Laat de kaassouflees voorzichtig in de hete olie zakken en frituur ze in ongeveer 3 – 4 minuten goudbruin en gaar.

6. Serveer de kaassouflees direct dan loopt de gesmolten kaas er namelijk nog lekker uit. Deze stolt bij afkoeling weer erg snel.

Kaassouflees

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 1. Susanne

  Oeh wat lekker! Ik ben helemaal gek op kaas dus ik ben hiervoor wel te strikken! Ik heb ook een keer zoiets gemaakt van een roux met kaas en da gebakken in de pan. Hmmmm!

  Beantwoorden
 2. Barbara

  Mijn favo snack! Zou het ook mogelijk zijn om dit in de pan/oven te maken, bij gebrek aan een frituurpan?

  Beantwoorden
  • Sabine

   Als je olie in een pan doet kun je dit gebruiken als alternatief voor de frituurpan. Oven werkt denk ik toch iets minder goed. Heb het idee dat de kaas dan sneller uit het korstje gaat lopen.

   Beantwoorden
 3. sabine

  Om het nog makkelijker te maken zou ik misschien kant-en-klare kaasblokjes gebruiken. Leuk en lekker voor een feestje en nu ideaal als WK-snack. Beetje mosterd erbij om te dippen en smullen maar:-)

  Beantwoorden
   • sabine

    Haha wees maar niet bang, die zijn in no time op;-)

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.