Waar we voorheen de McDonald’s om de hoek hadden zitten is dit nu het geval met Kentucky Fried Chicken. En toch moet ik bekennen dat sinds we hier wonen, we nog geen een keer een rondje KFC hebben gedaan. Best apart want Tim en ik zijn beiden fan van kip en als je dan toch voor fastfood kiest, is kip misschien niet eens zo’n bijzonder slechte keus. Wellicht ligt het aan het feit dat de producten van KFC ook heel makkelijk thuis te maken zijn. Ik maakte bijvoorbeeld al eens eerder de Filet Bites en de Krokante Drumsticks, maar nu is het de beurt aan KFC’s Crispy Strips.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 400 gram kipfiletreepjes
  • 1 bord met een laagje bloem
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 1 bord met een laagje verkruimelde cornflakes
  • 1 losgeklopt ei

1. Verhit de frituurpan naar 190°C of gebruik een wokpan met olie om in te frituren.

Ik hoorde van veel mensen dat ze het eng vonden om te frituren in een wokpan of geen thermometer hadden om de temperatuur te checken. Om te beginnen is het niet eng, de olie spat nauwelijks en het eten frituurt een stuk rustiger dan in een frituurpan. Zet de wokpan gewoon stevig op het gasfornuis en vul hem niet te ver met olie. Blijf er verder vanaf, dan kan er weinig misgaan.

Wat betreft de temperatuur: je kunt altijd een klein stukje van hetgeen dat je gaat frituren in de olie gooien. De olie is warm genoeg wanneer deze direct begint te borrelen. Gebeurt dit niet, dan moet je nog even wachten.

2. Doe het uipoeder, het knoflookpoeder en een flinke dosis aan peper en zout bij de bloem op het bord en schep even om.

3. Dep de kipstukjes droog met een stukje keukenpapier en wentel deze vervolgens door het gekruide bloem. Klop het overtollige bloem eraf.

4. Wentel de kipreepjes vervolgens door het losgeklopte ei en hierna direct door de cornflakeskruimels. Druk de cornflakeskruimel voorzichtig een beetje aan zodat ze er straks niet allemaal afvallen wanneer je de kip frituurt.

5. Frituur de kip in ongeveer vijf minuten goudbruin en gaar. Wanneer de cornflakes donkerder kleurt is de kip goed, dan is ‘ie ook nog lekker sappig van binnen.

Mijn Crispy Strips zijn wat donkerder van kleur omdat ik zelf gebruik maakte van volkoren cornflakes, wanneer je normale cornflakes gebruikt zal de kleur dichter in de buurt liggen van KFC’s Crispy Strips.

KFC Crispy strips

KFC Crispy strips

21 reacties

  1. Kirsty

    Oohh dit lijkt me echt heerlijk! Ik moet alleen eerlijk bekennen dat ik het niet zo fijn vind om te frituren, als het zou kunnen zou ik ze liever in de oven bereiden!

    Beantwoorden
  2. Mirne

    Ik ben echt gek op de KFC, maar heb er misschien 2 keer iets gegeten omdat ik het veel te duur vind. Frituurde wel vaker kip, maar ga het eens proberen met de cornflakes!

    Beantwoorden
  3. Benjamin

    Lekker! Maar niet helemaal het KFC recept. Daar beginnen ze met de rauwe kip te marineren (original marinade). Daarna wordt het gebloemd in de Hot&Spicy bloem.

    Beantwoorden
  4. Josephine

    Misschien eerst eens kijken hoe KFC aan zijn kippen komt en wat voor leven de kippen hebben gehad voordat ze verdwijnen in de Crispy Strips …. Ben benieuwd of je dan nog denkt dat “KFC/kip misschien niet eens zo’n bijzonder slechte keus is”
    Het is wel OMG naïef wat je hier schrijft.

    Beantwoorden
    • Benjamin

      KFC werkt wereldwijd met veel verschillende leveranciers. Je kunt ze niet over 1 kam scheren. In NL is dit goed geregeld: Barneveldse kippen.
      Alhoewel de uitspraak over ‘KFC/Kip misschien niet eens zo’n slechte keus is’ waarschijnlijk slaat op de voedingswaarde in vergelijking met ander fastfood.

      Beantwoorden
    • Ranna

      Het is helemaal niet naïef! In vergelijking met de mac of burgerking is het veel gezonder

      Beantwoorden
  5. Johan

    Vandaag gemaakt is zeer goed bevallen alleen volgende keer wat meer kruiden gebruiken.
    Deze variant heb ik gemaakt met BBQ kruiden erg lekker.

    Beantwoorden
  6. Max

    Kan je de cornflakes vervangen door iets anders i.v.m. de vele suikers erin?

    Zou havermout een optie kunnen zijn?

    Leuk recept!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Dan zou ik het inderdaad eens met havermout proberen! Dan is het hoogstwaarschijnlijk wel iets minder krokant dan wanneer je cornflakes gebruikt, maar het is in ieder geval een alternatief met minder suiker :)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.