Het recept voor deze krokante kipnuggets is een beetje per ongeluk ontstaan. Het was namelijk mijn bedoeling om Popcorn Chicken te maken, kleine bitesize stukjes gepaneerde en vervolgens gefrituurde kip, maar uiteindelijk vond ik de nuggets die ik heb gemaakt toch iets te groot om ze nog bitesize te kunnen noemen. Ieder voordeel heeft zijn nadeel want op OMF had ik nog geen lekker recept voor kipnuggets staan en dat zijn deze toch echt wel! Voor het maken van deze nuggets gebruikte ik Panko, Japans broodkruim, maar mocht je dit niet in huis hebben dan kun je eventueel ook verkruimelde cornflakes gebruiken.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 1 kipfilet à 200 gram
 • 1 schaaltje met bloem (zo’n 150 gram)
 • 1 theelepel uipoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • peper en zout
 • 1 losgeklopt ei
 • 1 schaaltje met Panko

1. Verwarm de frituurpan naar 190°C of gebruik een wok met zonnebloemolie wanneer je geen frituurpan tot je beschikking hebt.

2. Dep de kipfilet droog met een stukje keukenrol en snijd hem vervolgens in blokjes van ± 2 centimeter groot.

3. Doe de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en een hoeveelheid peper en zout naar wens bij de bloem en schep dit even goed om.

4. Wentel een stukje kipfilet door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door de Panko. Herhaal deze stap vervolgens voor hetzelfde stukje kip. Iedere kipnugget wordt dus twee keer gewenteld.

5. Herhaal de bovenste stap tot alle stukjes kipfilet voorzien zijn van een dubbele paneerlaag.

6. Frituur de kipnuggets zo’n 5 minuten in de hete olie tot ze bruin beginnen te kleuren en lekker krokant zijn.

Krokante kipnuggets

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 1. Susanne

  Oh wauw, dit ziet er super lekker uit! Ik heb nog nooooit van Panko gehoord dus ik hou het gewoon bij cornflakes haha.

  Beantwoorden
 2. Lotte

  Fijn recept! Mijn vriend is dol op KFC, MacD etc, maar ik probeer hem te laten inzien dat home made zoveel lekkerder en zoveel gezonder is. Ik ga dat zeker voor hem maken! Zelf vega hier. Heb je ook een idee hoe ik dit vega zou kunnen maken? Of iemand anders? Tofu, of een bonenprutje ofzo frituren?

  Beantwoorden
  • Sabine

   Heel goed!

   Je kunt het vlees vervangen door groenten: aubergine, courgette of uien uiteraard. Ik heb geen idee of je tofu kunt frituren, maar dat is altijd het proberen waard. Of anders vleesvervangers! De Vegetarische Slager verkoopt kipstuckjes (net kip maar dus geen vlees) die je eventueel ook zou kunnen gebruiken.

   Beantwoorden
 3. milou

  Hmm, lijkt me echt lekker!
  Ik hb nog een hele zak pank thuis haha. dus kotm goed.
  Misschien is het ook lekker om de kip van te voren te marineren?

  Beantwoorden
 4. Anky

  Wij gebruiken hetzelfde recept maar dan met kippedij ipv filet, onze ervaring is dat kippedij-vlees sappiger blijft..

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.