Stiekem houd ik van alles wat gefrituurd is. Inktvisringen vind ik heerlijk, ik ben dol op kroketjes en voor een bittergarnituur ben ik ook altijd wel in. Een andere snack uit de frituur die ik erg lekker vind zijn Onion Rings. Sowieso ben ik dol op ui en door ze in bierbeslag te wentelen en vervolgens te frituren worden ze heerlijk zacht van smaak. Ook als je normaal geen groot fan bent van de scherpe ui-smaak denk ik dat je deze Onion Rings wel lekker vindt, het scherpe randje gaat er namelijk vanaf en dankzij het bierbeslag krijgen de uien een waanzinnige textuur.

Wat heb je nodig? 

  • 2 grote uien
  • 1 flesje donker bier op kamertemperatuur
  • 180 gram patentbloem + 1 eetlepel extra
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel Pimentón
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout

1. Pel de uien en snijd ze in grove ringen. Doe de ui-ringen in een kom en voeg hier de eetlepel bloem bij. Schep het geheel even goed om zodat iedere ring is voorzien van een dun laagje bloem.

2. Verhit ondertussen zonnebloemolie in een wok of verhit de frituurpan naar 190°C.

3. Doe de bloem samen met het uipoeder, de Pimentón, de knoflookpoeder en de peper en zout in een kom en schep even om.

4. Schenk het bier bij de bloem en roer het geheel met een garde tot een dik maar glad mengsel.

5. Dip de ui-ringen met behulp van twee vorken in het bierbeslag en frituur ze vervolgens in 3 – 4 minuten goudbruin en gaar.

Onion Rings

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.