Een paar jaar geleden at ik ze voor het eerst: Pop Tarts. Pop Tarts is een door Kellogg’s gemaakt soort gevuld koekje/gebakje dat vooral in Amerika razend populair is. Verkrijgbaar in tientallen smaken en vaak worden ze opgewarmd in het broodrooster hoewel je ze ook prima koud zou kunnen eten. Ondanks dat ik er in eerste instantie niet direct fan van was, besloot ik er toch mee aan de slag te gaan voor Fastfood Friday. Het is namelijk wel een snack die niet kan ontbreken in deze rubriek. En daarom deel ik vandaag de zelfgemaakte variant van Pop Tarts: met chocolade en jam. Wel heb ik een beetje gecheat met het maken van het deeg, zo’n snack vraagt er nu eenmaal om om snel klaar te zijn.

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 4 plakjes deeg voor hartige taart (uit de diepvries)
  • 1 eetlepel chocopasta
  • 1 eetlepel rode vruchtenjam
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 koffielepel water
  • sprinkles

1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. Haal de plakjes deeg tien minuten voordat je ermee gaat werken uit de diepvries.

2. Smeer de chocopasta over de lengte uit in het midden van een plakje deeg. Zorg ervoor dat je aan de boven- en onderkant ongeveer een centimeter ruimte overhoudt. Doe hetzelfde met de jam op een ander plakje deeg.

3. Drapeer de niet ingesmeerde plakjes deeg over de twee andere plakjes zodat je twee pakketjes krijgt. Snijd van de zijkanten over de lengte ongeveer een centimeter à anderhalf af zodat je rechthoekige pakketjes krijgt.

4. Druk de plakjes deeg aan de zijkanten op elkaar met behulp van een vork. Leg de Pop Tarts voor zo’n twintig minuten in het midden van de oven tot het deeg gaar is. Het moet niet bruin kleuren!

5. Roer ondertussen de poedersuiker met het water los tot er een licht glazuur ontstaat.

6. Laat de Pop Tarts ongeveer tien minuutjes afkoelen en smeer daarna de glazuur over de snack. Sprinkle decoratie naar wens over de Pop Tarts.

pop tarts

pop tarts

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Hester

    Ik hoor ook altijd gemengde dingen over Pop Tarts zelf, volgens mij zijn ze een beetje gehyped en eigenlijk helemaal niet zo heel lekker. Toch leuk om eens nagemaakt te hebben!

    Beantwoorden
  2. Susanne

    Wat leuk! Ik heb ook weleens gezocht naar recepten maar nog nooit echt gemaakt. En ook nog nooit gegeten! Schijnen een beetje verslavend te zijn haha. Ze zien er vooral heel leuk uit!

    Beantwoorden
  3. Kayleigh

    Ik heb altijd naar pop tarts gekeken en wou ze zo graag is proeven. Helaas heb ik ze nooit ergens kunnen kopen omdat ik niet weet waar haha. Maar zelf maken lijkt me eigenlijk nog veel lekkerder! ^^

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.