De Fastfood Friday vandaag is er een voor de echte zoetekauwen. Het recept dat ik vandaag met je ga delen is namelijk zo mier- en mierzoet dat je tanden er bijna zeer van gaan doen. Gekkigheid natuurlijk, maar liefhebbers van hartig zullen hier in ieder geval niet blij mee zijn. Ik maakte zelf de typische Amerikaanse Rice Krispie Treats, een -voor het geval je het nog niet door had- extreem zoete snack maar stiekem best lekker op zijn tijd. En bovendien zien ze er enorm vrolijk uit.

Wat heb je nodig? (± 15 – 20 stuks)

 • 200 gram Rice Krispies (gepofte rijstkorrels)
 • 100 gram Marshmallows
 • 200 gram witte chocolade
 • 1 eetlepel kokosvet
 • gekleurde sprinkles

1. Knip de marshmallows in kleinere stukken wanneer je grote hebt gekocht en smelt deze samen met het kokosvet au bain-marie. Zorg ervoor dat het smelten niet te snel gaat, anders gaan de marshmallows teveel plakken en koekt het aan.

2. Bekleed ondertussen een vierkante bakvorm met een velletje bakpapier.

3. Roer de gepofte rijstkorrels door de gesmolten marshmallows en zorg ervoor dat het een plakkerig geheel wordt.

4. Stort de kleverige rijstkorrels in de bakvorm en druk het geheel goed aan. Dit kan het makkelijkst door nog een velletje bakpapier over het mengsel heen te leggen en dit vervolgens met je handen stevig aan te drukken.

5. Laat de rijstkorrels even staan zodat het geheel wat steviger kan worden. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie.

6. Schenk de witte chocolade over de rijstkorrels heen. Verdeel een hoeveelheid sprinkles naar wens over de witte chocolade en zet de bakvorm dan in de koelkast tot de chocolade volledig is opgesteven.

7. Snijd de Rice Krispie Treats in blokken en bewaar deze luchtdicht in de (koel)kast.

rice krispie treats

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 1. Kate

  Waar kun je Rice Krispies kopen? Ziet er namelijk heerlijk uit en heb ook nog een ander recept liggen met gepofte rijst, maar heb het nog nergens in de winkels kunnen vinden.

  Beantwoorden
  • milou

   Volgens mij zijn dit van die chocopops, die kan je gewoon bij de supermarkt halen. Maar normale rice pufs zijn volgens mij niet in iedere supermakrt te koop. Misschien de wat grotere?

   Beantwoorden
 2. Susanne

  Als je er al naar kijkt rammelen de vullingen al uit je kiezen haha. Maar ziet er heel lekker uit! Doet het denk ik goed bij kinderen!

  Beantwoorden
 3. emma santos

  Wat ik raar vind is dat je het ‘rice krispies’ noemt, naar het befaamde Amerikaanse merk, maar vervolgens mensen in de comments aanraadt om hele andere cornflakes te kopen. Vandaar dat de mijne niet gelukt zijn, de originele rice krispies zijn van nature veel droger dan de andere cornflakes en dit was mijn resultaat helaas ook. Jammer, want die rice krispies zijn niet goedkoop.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.