Eigenlijk wilde ik deze Fastfood Friday tweeledig maken met een recept voor S’mores en met een op S’mores geïnspireerd recept, maar ik bedacht me dat ’t tweede wellicht leuk was om te bewaren voor de echt wat koudere dagen richting oktober of november. Dat laatste houden jullie dus, heel spannend, nog van mij te goed maar vandaag laat ik je zien hoe je met drie ingrediënten en nog geen vijf minuten werk zelf deze Amerikaanse lekkernij kunt maken.

Wist je trouwens dat er voor deze snack zelfs een feestdag is uitgeroepen? Op 10 augustus is het ieder jaar National S’mores Day en op die dag gaan mensen massaal buiten zitten om het kampvuur om ’t te maken. Want ja, officieel dien je ze namelijk met behulp van een kampvuur te maken, maar helaas doe ik niet aan scouting, heb ik geen grote achtertuin (sterker nog, helemaal geen achtertuin) en zag ik het niet zo zitten om een kampvuur op mijn gasfornuis te bouwen en dus heb ik het anders gedaan. Met de magnetron! Ik zeg het je: maximaal vijf minuten werk, meer niet.

S'mores

Wat heb je nodig? (1 stuk)

 • 2 volkoren biscuitjes (bijvoorbeeld Verkades’ Digestives)
 • 5 stukjes chocolade
 • 2 marshmallows

1. Leg één biscuitje op zijn kop en verdeel hier allereerst de chocolade overheen.

2. Leg vervolgens de twee marshmallows op de chocolade en dek af met het tweede biscuitje. Leg de S’more op een hittebestendig bordje en zet hem voor ongeveer een minuut in de magnetron. Let goed op! De marshmallows moeten gaan smelten en uitlopen en zodra dit gebeurd is kun je de magnetron al uitzetten. Door de warmte van de marshmallow zal de chocolade gaan smelten dus langer dan een minuut hoeft ‘ie echt niet in de magnetron. Marshmallows hebben namelijk de neiging om heel snel hard te worden en dan heb je er niets meer aan.

Een recept voor één S’more lijkt wellicht wat weinig, maar neem van mij aan dat je knettertje vol zit. En hoewel je zonder kampvuur natuurlijk wel de rokerige smaak aan de S’mores mist en volkoren biscuitjes niet helemaal gelijk staan aan Graham Crackers, is het toch een geslaagd hapje.

S'mores

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  • Sabine

   Niet echt! Je proeft bij deze S’Mores toch echt nog wel (heel) verschillende structuren en smaken. Meer dan bij Melo Cakes.

   Beantwoorden
 1. Jasper

  Ga dit zeker proberen,

  Had nog even advies gevraagd bij een Amerikaanse vriendin, die was niet echt fan van de magnetron, hahaha.

  **
  no no no no… u cant roast marshmallows in the microwave lol. u have to have a little crispy on them

  first take out grahm crackers.. cut it in half so they r squares.. put a piece of hersheys chocolate on it and set it aside.. put a marshmallow on a metal stick and hold it over the fire until ot gets browned.. then put the marshmallow on the grahm square with chocolate.. cover with the last square.. it is like a sandwich
  **

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.