Fastfood Friday: Subway M&M Cookies

Ken je die oeey gooey koekjes van Subway met M&M’s en Chocolate chips? Van die koekjes die uit elkaar vallen wanneer je ze bij de rand oppakt omdat ze zo chewy zijn van binnen? Als je ze niet kent dan moet je goed opletten vandaag, want ik ga namelijk laten zien hoe je deze Subway M&M Cookies moet maken. Ken je ze wel dan heb je mazzel, vanaf nu kun je ze namelijk ook zélf maken. Al een tijdje was ik op zoek naar een goed recept voor deze koekjes en op de blog Klein Stukje Dan kwam ik eindelijk iets tegen. Het geheim van deze koekjes ligt hem namelijk het gebruik van de bloem. Je moet even een tripje naar een taartenwinkel of de molen plannen om deze koekjes echt goed te maken, maar het is ’t dubbel en dwars waard. Deze koekjes overleven het weekend niet!

Wat heb je nodig? (11 stuks)

  • 110 gram zachte ongezouten roomboter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 ¼ theelepel vanille aroma
  • 100 gram patentbloem
  • 60 gram Zeeuws bloem
  • ¼ theelepel baking soda
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • ½ zak Bruine M&M’s
  • 100 gram stukjes melkchocolade

1. Verwarm de oven voor op 175°C.

2. Doe de boter samen met het ei, de suikers en de vanille-aroma in een kom en mix dit met de hand of een elektrische mixer tot een romig mengsel.

3. Schep in een andere kom de twee soorten bloem, de baking soda, het bakpoeder en het snufje zout om en voeg dit bij het eimengsel.

4. Kneed het geheel met deeghaken – een houten lepel lukt ook wel – tot een plakkerig koekdeeg. Schep hier vervolgens de M&M’s en de stukjes chocolade doorheen.

5. Vorm met licht vochtige handen balletjes van het deeg, ter grootte van golfballen. Leg deze met ruim voldoende afstand op een met bakpapier bekleedde bakplaat. De koekjes lopen in de oven uit tot een formaat van ongeveer 10 centimeter, houd hier dus rekening mee.

6. Bak de koekjes in het midden van de oven ongeveer 10 minuten tot de randjes bruin beginnen te kleuren.

7. Vorm de koekjes eventueel met een spatel een beetje bij tot ze mooi rond zijn en laat ze vervolgens volledig afkoelen.

Subway cookies

Join the Conversation

  1. Simone says:

    Oehh, ze zien er geweldig uit! Was er al heel benieuwd naar na het zien van je instagram deeg foto!

  2. Hester says:

    Dit. Ziet. Er. Zo. Lekker. Uit.

  3. Susanne says:

    Yum! Ik heb die koekjes van de subway nog nooit gegeten maar als ze echt chewy zijn is niet echt het koekje voor mij. Wel gek dat je dit resultaat bereikt door ander bloem!

  4. milou says:

    Ohh deze lijken me ook lekker! Ik vind alleen zelf altijd juist die met witte chocoalde en macadamia noten het aller lekkerst. DIe heb ik toen ook gemaakt. Oh my gawd die waren ook zo lekker!

    1. Sabine Author says:

      Die vind ik ook heeeeel lekker! Sowieso Macadamia’s en chocolade, oohh <3

  5. MySimplySpecial says:

    Daar heb ik wel trek in!

  6. Felicia says:

    Zo gelijk zin om te bakken nu… alleen geen m&ms geen chocalade drups en geen zeeuws bloem en het is 8 uur… Dan zondag maar ;).

    1. Sabine Author says:

      Morgen maar gauw inkopen doen! ;)

  7. Myrthe says:

    Tnx Sabine voor de link! Voor de mensen zonder Zeeuws bloem (te koop bij molen/online of vragen bij bakker), ze lukken ook wel met het goedkoopste witte supermarkt bloem. Dus geen tarwe;-)!

    Veel bakplezier!

    Groetjes Myrthe

  8. Audrey says:

    Ik heb ze eens een keer chewy gekregen door het gebruik van crisco in een Amerikaans recept. Die waren ook jummy!

  9. Britt says:

    HEERLIJK! Ik heb de koeken vanmiddag gemaakt en ze zijn zoooo lekker jummieeee !
    Morgen ben ik waarschijnlijk tonnetje rond want ik kan maar niet stoppen met eten haha.

    Ik heb trouwens wel ipv grote koekjes meerdere kleinere koekjes gemaakt met een diameter van circa 5 cm. De baktijd is dan ongeveer 7 min :)
    En Zeeuws bloem kon ik niet vinden dus heb ik zelfrijzend bakmeel gebruikt, dat werkt ook.

    Ik raad iedereen aan deze te maken!

    1. Sabine Author says:

      Bedankt voor de goede tips!

  10. Heel goed recept! Bedankt. AH heeft nu de Zeeuwse bloem in haar assortiment. Top! Maar waar kopen jullie de baking soda?

    1. Sabine Author says:

      Ik bestel het altijd online, maar je kunt het hier in Nederland ook wel vinden bij diverse toko’s of zelfs bij de apotheek onder de noemer natriumwaterstofcarbonaat, sodium bicarbonaat of zuiveringszout.

    2. Baking soda kun je nu ook kopen bij grote AH. Ik heb een zakje gekocht bij een AH XL.

  11. Hi,

    Lijkt me superlekker!! Maakt het uit van welk merk je de patentbloem neemt? Las op internet dat er wel verschillen tussen zitten.

    Groetjes!

    1. Sabine Author says:

      Nee, maakt niet zoveel uit!

  12. Joyce says:

    Ziet er lekker uit! Welk gewicht van de m&m’s is wenselijk? Met andere woorden: hoe groot moet de zak zijn?

    1. Sabine Author says:

      Je hebt ongeveer 100/125g M&M’s nodig voor dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close