Twee maanden heb ik niet meegedaan aan de Foodblogswap in verband met andere verplichtingen, maar nu de grootste drukte weer voorbij is leek het me leuk om weer eens deel te nemen. Voor de septembermaand kreeg ik de blog van Rowena, Kleurrijk Eten, toegewezen om van te koken. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het erg lastig vond om iets te kiezen! Veel gerechten bevatten ingrediënten die ik hier niet kan gebruiken in verband met allergieën en dus was het nog best een uitdaging voor mij. Uiteindelijk ben ik voor de Banaanflapjes gegaan, of de Bananen envelopjes zoals Rowena ze noemt. Ik heb er drie variaties op verzonnen, leuk voor de afwisseling.

Wat heb je nodig? (per flapje)

  • 1 plak Filodeeg
  • 7 plakjes rijpe banaan
  • poedersuiker

Variaties:

  • geroosterde zonnebloempitten
  • kaneel
  • 2 stukjes chocolade
  • ½ theelepel pindakaas

banaanflapjes

1. Laat de plakjes filodeeg minimaal een halfuur in de verpakking ontdooien zodat je ze goed kunt vouwen zonder ze te scheuren. Verwarm de oven ondertussen ook alvast voor op 180°C.

2. Leg in het midden van ieder plakje filodeeg de plakjes banaan en top af met de ingrediënten die jij lekker vindt. Ik maakte drie variaties: banaan-kaneel-zonnebloempitten, banaan-chocolade en banaan-pindakaas.

3. Vouw de plakken filodeeg op zodat het compacte pakketjes worden. Rowena laat je op haar blog stap voor stap zien hoe je er envelopjes van vouwt.

4. Leg de banaanflapjes in het midden van de oven en bak ze een minuut of tien tot het filodeeg bruin begint te kleuren en knapperig wordt.

5. Bestrooi de banaanflapjes rijkelijk met poedersuiker alvorens je ze, bij voorkeur, warm serveert.

Het fijne aan deze banaanflapjes is dat ze als gezond tussendoortje kunnen fungeren. Er komt geen vet aan te pas en zeker wanneer je kiest voor de variant met banaan-kaneel-zonnebloempit beperk je enorm je suikerinname terwijl je er wel lekker van kunt snoepen. Als we het gezonde aspect even vergeten kan ik je de banaan-chocolade variant aanraden, want die vond ik toch wel het allerlekkerst. Bovendien had ik dan ook gekozen om bladerdeeg te gebruiken in plaats van filodeeg, want stiekem denk ik toch dat de flapjes hier (veel) lekkerder van worden.

Mocht je op zoek zijn naar een gezond tussendoortje en bovendien iets dat je snel klaar maakt dan kan ik je deze banaanflapjes in ieder geval aanraden.

banaanflapjes

banaanflapjes

Houd de blog van Joëlle in de gaten, zij kookt deze maand van OhMyFoodness. Haar gerecht zal ook in deze week gepubliceerd worden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Jolanda

    Terwijl de kids mee kijken hoor ik oeh en aaaaaah. Ik geloof dus dat ik dit recept maar even mee neem :) Mijn grootste vraag is eigenlijk: Hoe doe ik mee aan de foodblogswap :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.