Dat klinkt een beetje gek, gebakken gekookte eieren, maar het is erg lekker! Wij eten het regelmatig als we bijvoorbeeld kipsaté eten, vandaag vertel ik je hoe je deze spicy eieren maakt.

gebakken gekookte eieren
Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel sambalsaus (of gewone sambal als je van écht pittig houdt)
  • Kruiden zoals cayennepeper, chilipoeder, kerriepoeder en paprikapoeder en wat zout.

Zo ga je te werk: 

1.  Kook de eieren, tot ze hardgekookt zijn. Ze moeten hardgekookt zijn, want de stevigheid is nodig voor het bakken. Ik heb ze ook een keer wat korter gekookt, zodat er nog een klein beetje van het eigeel wat vloeibaar was, maar dan zijn de eieren ook wat kwetsbaarder omdat ze minder stevig zijn. Laat de eieren goed schrikken en afkoelen.

2. Wanneer de eieren zijn afgekoeld pel je ze, zodat ze klaar zijn om te bakken.

3. In een koekepan verwarm je de olie en de sambalsaus op middelhoog vuur (gebruik je een anti-aanbakpan, dan kun je minder of geen olie gebruiken). Roer het door elkaar en voeg de kruiden toe. Verwarm het mengsel en doe dan ook de eieren in de pan. Roer ze door het mengsel, zodat ze goed bedekt zijn met het kruidenmengsel. Laat ze even bakken, zodat er een soort korstje op de eieren ontstaat. Pas wel op, je wil niet dat de eieren verbranden!

4. Serveer de eieren warm.

Je kunt zelf een kruidenmengsel maken/gebruiken wat je lekker vindt, pittig of juist niet. Je kunt de eieren ook in plaats van vlees eten bij een maaltijd.

gebakken gekookte eieren

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Mirjam

    Hmmm, ik maak heel vaak pittig ei, maar met een ander recept. Deze is ook zeker de moeite waard!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.