Sorry, sorry dat het even iets rustiger is op OhMyFoodness. Annebeth is lekker aan het vakantie vieren dus ik sta er momenteel alleen voor. Nu ben ik de afgelopen week druk geweest met solliciteren (en ik ben aangenomen, yaay!) en heb ik natuurlijk nog een andere site waar ik dagelijks moet updaten, dus is het me niet gelukt om iedere dag iets lekkers te maken/een update voor OhMyFoodness te schrijven. In ieder geval, vandaag een vrij makkelijk maar wel lekker receptje voor gefrituurde champignons. Ik had het nog nooit eerder gemaakt en als enorm champignon freak kan dat natuurlijk niet!

Deze gefrituurde champignons kun je leuk als voorgerecht serveren met een lekkere frisse (citroen)mayonaise, maar ook als bijgerecht met een beetje knoflook saus.

Wat heb je nodig?

  • 1 bakje middelgrote champignons
  • 4 eetlepels bloem
  • paneermeel
  • 2 eieren
  • paprikapoeder
  • peper/zout
  • een frituurpan of wok met olie

1. Klop de eieren los en meng het bloem met een gewenste hoeveelheid paprikapoeder, peper en zout. Strooi het paneermeel over een bord. Dit moet genoeg zijn om de champignons in te wentelen dus het is onnodig om het aantal grammen aan te geven. Desnoods kun je altijd nog wat extra paneermeel gebruiken.

2. Wentel de champignons eerst door het ei en daarna door de bloem. Tik het overtollige bloem van de champignons af.

3. Wentel de champignons met bloem vervolgens weer door het ei en daarna door de paneermeel. Zorg dat de champignon volledig is bedekt met paneermeel, maar klop wederom het overtollige er van af.

4. Herhaal stap twee en drie voor iedere champignons en leg ze allemaal op een bord klaar. Verhit ondertussen de frituurpan.

5. Frituur de champignons in porties zo’n zes minuten en geef ze halverwege de frituurtijd een tikje met een vork zodat ze omdraaien. Frituur de champignons aan alle kanten gelijkmatig bruin.

6. Laat de champignons uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer ze met knoflooksaus of een heerlijke mayonaise.

 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Annemiek

    Hemeltje lief…! Wat een heerlijke gerechten staan er op je site. Deze champignons heb ik zelf ook al diverse keren gemaakt en smaken echt verrukkelijk. Canneloni heb ik nog nooit gemaakt maar ze zien er zo goddelijk lekker uit, die ga ik zeker een keer proberen! Mmmmm, heerlijk. Complimenten trouwens voor je hele blog, ziet er top uit! Groeten Annemiek

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.