Wanneer je een feestje hebt of gewoon een keer uitgebreid wilt avondeten met verschillende hapjes, werken gevulde eieren eigenlijk altijd wel. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten en ze zo rijkelijk mogelijk maken, maar de simpele variant doet het eigenlijk altijd goed. Wanneer ik deze gevulde eieren op tafel zet wanneer er iemand komt eten, zijn ze eigenlijk altijd als eerste op. Wanneer je eieren gekookt zijn kost het maken van de vulling je hooguit tien minuutjes. Lekker snel dus, maar het resultaat mag er absoluut wezen!

Wat heb je nodig?

  • Zes middelgrote tot grote eieren
  • 1 theelepel honingmosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
  • paprikapoeder

Zo ga je te werk:
Aan de ingrediëntenlijst kun je al zien dat je in no-time klaar zult zijn met het maken van deze snack, maar dat geeft je alleen maar meer de tijd om je te focussen op de andere gerechten.

1. Kook de eieren in ongeveer tien minuten hard. Zes eieren zijn genoeg voor vier personen, zeker wanneer je meerdere hapjes serveert. Mocht je meer willen kun je altijd meer eieren koken natuurlijk.

2. Laat de eieren schrikken met koud water en laat ze daarna volledig afkoelen. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden zodat je de dooier doormidden hebt.

3. Als de eieren goed hard zijn kun je met de punt van een mes de dooier er zo uit wippen. Doe dit voor elk ei en vang de dooiers op in een schaaltje. De dooiers prak je fijn met een vork.

4. Meng 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels mayonaise met de eidooiers en meng het goed door elkaar met een lepel. Voeg eventueel peper en zout toe voor de smaak.

5. Als je de eieren mooi wilt opmaken gebruik je nu een spuitzak om het eimengsel weer op de eieren te spuiten. Mocht je dit niet hebben werkt het ook prima met een theelepel. Maak dus mooie ‘hoopjes’ van het eimengsel op de plek waar de oorspronkelijke dooier zat. Strooi de eieren af met een beetje paprikapoeder et voilá!

Lekker voor de variatie:
– Als je van een pittigje houdt kun je de paprikapoeder vervangen door chilipoeder
– Snijd een uitje heel fijn en meng deze door het dooiermengsel
– Voor wat extra kleur kun je nog wat snippertjes bieslook over de eieren heen strooien
– Voor een sterkere smaak gebruik je één eetlepel aioli en één eetlepel mayonaise

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.