Al weken wilde ik een recept proberen waar pindakaas in verwerkt zat. Wanneer je Foodgawker of een vergelijkbare site kijkt zie je tientallen verschillende recepten met als hoofdingrediënt pindakaas, maar zelf heb ik er anders dan als broodbeleg gebruiken, nog nooit iets mee gedaan. Hoogste tijd dus. Uiteindelijk zijn er koekjes uitgerold en voor het recept heb ik geen gebruik gemaakt van bloem. Vandaar dat mensen met een allergie voor gluten deze koekjes (eigenlijk koeken…) ook gewoon kunnen eten!

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 12 koeken)

  • 260 gram pindakaas
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel vanille extract
  • 200 gram chocolat chips of 2 repen chocolade in stukjes gehakt

En het recept is zo heerlijk easy, het enige wat je moet doen is namelijk alle ingrediënten met elkaar mengen. De chocolat chips voeg je pas op het laatste door. Zorg ervoor dat je het deeg met een lepel goed door elkaar mixt, alle ingrediënten moeten namelijk wel goed gemengd zijn.

Verhit de oven vervolgens voor op 180°C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Vervolgens neem je twee eetlepels waarmee je bolletjes van het deeg maakt. Als je kleinere koekjes wilt maak je kleine bolletjes. Leg de bolletjes ongeveer 3-4 cm van elkaar af en druk ze iets plat.

Schuif de bakplaat de oven in en bak de koekjes ongeveer 15 minuten zodat ze aan de onderkant mooi goudbruin zijn, maar van binnen nog een beetje zacht. Laat de koekjes zeker vijf minuten op de plaats afkoelen en leg ze vervolgens op (taart)roosters om volledig af te koelen.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

6 reacties

    • Sabine

      Moet zeggen dat de koekjes geen typische pindakaas smaak hebben. Het heeft een beetje de smaak van kletskoppen alleen lijkt het er qua textuur natuurlijk niet op.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.