Halloween staat bijna voor de deur en het lijkt erop dat dit de laatste jaren ook steeds meer zijn intrede doet in onze maatschappij. Een teken voor OMF om er iets meer aandacht aan besteden. Tot aan Halloween laten we je een aantal leuke ideeën zien voor Halloween proof recepten. Zet ze op tafel tijdens een feestje of deel ze uit aan de kinderen die bij je aan de deur komen. We trappen af met leuke Halloween cakepops. Erg eenvoudig om te maken, maar zien ze er niet waanzinnig uit? Daarnaast smaken ze ook nog eens erg goed. Win win!

Wat heb je nodig? (± 12 stuks)

  • ½ recept voor roomboter cake
  • 1 recept voor Monchou frosting
  • 250 gram wit fondant
  • 50 gram gesmolten witte chocolade
  • 12 cakepop stokjes
  • eetbare zwarte stift of zwart fondant

1. Maak de halve cake volgens het recept, houd er rekening mee dat de baktijd wel korter wordt omdat je minder beslag gebruikt. Terwijl de cake staat af te koelen kun je alvast de Monchou frosting maken.

2. Verkruimel de cake en schep hier de frosting doorheen. Zorg ervoor dat je een mengsel krijgt dat goed aan elkaar blijft plakken. Maak vervolgens twaalf stevige balletjes van het cakemengsel.

3. Dip de cakepopstokjes in de witte chocolade en duw ze vervolgens in de cakeballetjes. Zet de cakepops nu voor minimaal twee uur in de koelkast zodat de stokjes er goed stevig in blijven zitten.

4. Zodra de cakepop stokjes op hun plek blijven zitten kun je aan de slag gaan met het decoreren. Rol hiervoor de fondant zo dun mogelijk uit en snijd er twaalf cirkels uit die groot genoeg zijn om de volledige cakepop te bedekken.

5. Drapeer de fondant losjes over de cakepops voor spookjes en wat strakker voor schedels. Maak vervolgens met de stift (of het zwarte fondant) gezichtjes op het fondant.

halloween cakepops

halloween cakepops

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. milou

    Hihi ze zijn echt heel leuk!
    Weet ej wa tik altijd heb met witte fondant/marsepein? Dat eht zo ‘vies’ wordt. KLeine stofjes enzo zie je er dan opzitten. eigenlijk heel vies haha tips er voor?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik heb daar eigenlijk geen tips voor, ik denk dat fondant sowieso al snel pluisjes aantrekt en als het wit is wil dat natuurlijk helemaal. Goed inpakken voordat je serveert denk ik en daarna z.s.m. opeten ;)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.