Gesponsord – Woohooo, het is bijna Halloween! Ik vind het op dit soort momenten nog steeds jammer dat we niet in Amerika wonen want hoe tof is het om je huis te versieren en alle kindjes verkleed de straat op zien gaan. Omdat we hier in Nederland toch steeds vaker Halloweenfeestjes zien, besteed ik ieder jaar toch een klein beetje aandacht aan deze ‘feestdag’. En dit jaar doe ik het met koekjes! Hele lekkere koekjes welteverstaan. Speciaal voor de gelegenheid maakte ik Halloween Sandwichkoekjes, versierd met de Dr. Oetker Cookie Icings. Naast dat deze Jack Skellington koekjes er heel leuk uit zien, zijn ze ook nog eens héél erg lekker. Je kunt ze dus met een gerust hart neerzetten op jouw Halloweenparty.

Wat heb je nodig? (14 stuks)

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • Nutella of jam
  • 2 zakjes Dr. Oetker Cookie Icing Wit
  • zwarte kleurstof of Dr. Oetker Decoratiestift Chocolade

1. Doe de boter in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Meng het geheel tot een luchtig mengsel.

2. Voeg het ei toe en spatel deze er doorheen tot het ei volledig is opgenomen.

3. Doe de bloem en een snufje zout in de kom en kneed het geheel door tot een mooi koekdeeg. Pak het deeg in plasticfolie in en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.

4. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

5. Bebloem het aanrecht en rol het koekdeeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek met behulp van een koekjessteker of de bovenkant van een glas ronde koeken uit het deeg.

6. Verspreid de koekjes over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.

7. Smeer onderkanten van de helft van de koekjes in met Nutella of jam en plaats vervolgens de niet-ingesmeerde koekjes daar bovenop.

8. Kneed de zakjes Dr. Oetker Cookie Icing Wit goed door en draai de bijgeleverde spuitmondjes op de zakjes. Vul de bovenkant van de koekjes vervolgens met de witte icing in en laat dit zo’n 2 uur uitharden.

9. Kleur het restant van de witte cookie icing met zwarte kleurstof of gebruik de Dr. Oetker Decoratiestift in Chocolade om Jack Skellington gezichten op de koekjes te tekenen.

10. Laat de koekjes in 4 uur volledig uitharden en bewaar ze vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.

Halloween Sandwichkoekjes

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Dr. Oetker.

8 reacties

  1. Marlotte

    Ik vind het ook zo jammer dat we hier (bijna) niks aan Halloween doen, deze koekjes zien er in ieder geval top uit voor Halloween. Heel mooi gedaan!

    Beantwoorden
  2. Sophie

    Ah wat een geweldige koekjes! Zo jammer, ik wil ook naar pompoenvelden en daar een aantal mooie uitzoeken. Echt jammer dat het hier niet zo groot is, maar de koekjes zijn wel heel leuk om er een klein beetje aan te doen haha!

    Beantwoorden
  3. Megan

    Ah wat een leuke koekjes! En wat een mooie foto’s. Ik ben echt gek op Halloween en nu ben ik helemaal geïnspireerd om ook Halloween koekjes te gaan bakken!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.