Morgen is het zover: Valentijnsdag. De afgelopen dagen hebben jullie al een tweetal recepten kunnen zien voor lekkere koeken Valentijnskoeken met jam en een schattige chocoladecake met roze hart, vandaag is het de beurt aan mijn handtaartjes voor Valentijn. Iedereen kan deze taartjes maken, ze zijn in no-time klaar en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

handtaartjes voor Valentijn

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 2 eetlepels jam naar keuze
  • 1 losgeklopt ei
  • kristalsuiker

1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze op een bord, los van elkaar in zo’n tien minuten ontdooien.

2. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Snijd hartjesvormen uit de plakjes. Uiteraard kun je hiervoor grote uitstekers gebruiken, maar aangezien ik die zelf niet had heb ik het uit de losse pols gedaan. Probeer de hartjes zoveel mogelijk van gelijke grootte te snijden, een paar millimeter verschil maakt niet uit.

4. Smeer op twee hartjes een jam naar keuze. Zelf gebruikte ik aardbeienjam, maar werkelijk iedere smaak doet het goed in deze taartjes. Zorg ervoor dat je aan de randen nog zo’n halve tot een centimeter ruimte over houdt.

5. Leg de bladerdeegharten die je niet hebt besmeerd op de besmeerde harten en druk de zijkanten met behulp van een vork goed op elkaar.

6. Bestrijk de taartjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met kristalsuiker.

7. Bak de handtaartjes voor Valentijn zo’n tien minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn gekleurd. Hou de taartjes goed in de gaten, de suiker verbrandt snel en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Je kunt de taartjes zowel warm als koud serveren met bijvoorbeeld een toef slagroom en rood fruit. Eventueel zou je ze ook nog kunnen bestrooien met poedersuiker.

handtaartjes voor Valentijn

handtaartjes voor Valentijn

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.