Haverrozijnenkoekjes? Dat klinkt misschien niet zo lekker. Klinkt het beter als ik zeg; Oatmeal and raisin cookies? Een bekend koekje in Amerika, je kunt er ook veel recepten voor vinden. Hier vind je mijn recept, niet te moeilijk en de meeste dingen zullen wel in je keuken staan. Echt gezond is het koekje natuurlijk niet, maar door de haver en rozijnen is het toch een gezonder alternatief dan chocolade, bijvoorbeeld!

Ingrediënten voor 20-25 koekjes;
– 70 gram boter
– 50 gram bruine suiker
– 50 gram basterd suiker (je kunt natuurlijk ook de bruine suiker vervangen door basterd suiker, 100 gram in totaal dus).
– 200 gram haver (in sommige supermarkten te koop als (rolled) oats)
– 1 ei
– snufje zout
– ½ theelepel bakpoeder
– snufje kaneel
– 75 gram bloem
– 75 gram rozijnen

Zo ga je te werk;

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Meng de boter en suiker tot een crème-achtig geheel en mix het ei erdoor.
  3. Meng de droge ingrediënten (bloem, kaneel, bakpoeder, zout) kort door elkaar en meng dit met een spatel tot een deeg.
  4. Spatel de haver en de rozijnen erdoor tot deze mooi verdeeld zijn in het deeg.
  5. Vorm koekjes van ongeveer een eetlepel groot en druk deze iets plat. Leg ze niet te dicht bij elkaar, want ze zullen wat uitlopen in de oven.
  6. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen en smullen maar!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.