In de rubriek “ingezonden” laten wij bezoekers aan het woord die graag hun lekkerste recept met jullie willen delen. Deze week is het de beurt aan Pauline, eigenaresse van de foodblog Uit Paulines Keuken en van de webshop Uit Eigen Streek. Pauline maakte overheerlijke Triple Chocolat Cupcakes met een meringue botercrème.

Wat heb je nodig? (12 stuks)
Voor de cupcakes

 • 150 gram roomboter
 • 150 gram suiker
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 3 eieren
 • 1 eetlepel cacao
 • 50 gram pure chocolade

Voor de botercrème

 • 80 gram gepasteuriseerd eiwit (verkrijgbaar bij de groothandel)
 • 130 gram suiker
 • 240 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 1 theelepel vanille extract
 • 30 gram pure chocolade

1. Smelt 30 gram chocolade au bain marie en hak de resterende chocolade in stukjes.

2. Mix de boter met de suiker wit en romig en mix vervolgens één voor één de eieren door het botermengsel totdat ze volledig zijn opgenomen.

3. Zeef de cacao en het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en roer dit vervolgens met een spatel door elkaar. Voeg vervolgens de in stukjes gehakte chocolade toe. Giet het beslag in cupcakvormpjes en bak de cupcakes zo’n 25 minuten op 170°C.

Terwijl de cupcakes aan het bakken zijn kun je beginnen met de botercrème.

4. Hiervoor verwarm je de suiker en het eiwit au bain marie. Roer het mengsel gedurende vijf minuten door totdat de suiker volledig is opgelost.

5. Zodra de suiker is opgelost mix je het eiwitmengsel met een elektrische handklopper of een keukenmachine ongeveer tien minuten op hoge snelheid. De bedoeling is dat je de eiwitten stijf klopt totdat je stevige, witte pieken krijgt.

6. Wanneer de eiwitten stijfgeklopt zijn voeg je klontje voor klontje de boter toe, blijf ondertussen mengen. Blijf net zolang mixen tot de boter en eiwitten samen een romige massa hebben gevormd. Dit zal zo’n tien minuten duren. Roer vervolgens de gesmolten chocolade door de botercrème.

Laat de cupcakes vervolgens afkoelen en bestrijk ze daarna met een flinke laag botercrème.

 

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

12 reacties

 1. Kim

  Kun je ook gewoon gewoon eieren scheiden en dat eiwit gebruiken? Hoeveel eieren heb je dan nodig?
  Deze cupcakejes zien er heerlijk uit!

  Beantwoorden
 2. sylvia

  Deze cupcakes zien er echt heerlijk uit, maar ik vraag mij toch iets af.
  Het recept heet Triple Chocolat Cupcakes, maar ik lees dat er alleen pure chocolade wordt gebruikt. Ik mis de melk en wit om tot een “Triple” te komen of ligt het aan mij?

  Beantwoorden
  • Sabine

   Ik denk (sorry, het is een oud ingezonden recept) dat ze triple baseert op het feit dat er chocolade en cacaopoeder in de cupcakes gaat (2) en dan nog een keer chocolade in de botercreme (+1).

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.