Dat Annebeth en ik niet de enige zijn die van lekker koken en bakken houden is gebleken uit het mailtje dat ik ontving van lezeres Kevser. Ze vertelde dat ze dit gebak op stage gegeten had en een collega daarna om het recept gehad. Met een paar aanpassingen is het de cake geworden waarvan je nu het recept zult lezen. Zowel de foto’s als het receptuur komen van Kevser en alle dank gaat dan ook naar haar uit!

Wat heb je nodig?

  • 250 gr bloem
  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 150 gr boter
  • 1 ei
  • 200 gr gepelde walnoten
  • 200 ml slagroom

1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ronde bakvorm (24 cm) in met een beetje boter of olie.

2. Maak van de bloem, de helft van de suiker, boter en ei een kneeddeeg. Vul de vorm met het deeg. Je kunt hem eventueel in de koelkast zetten wanneer je bezig bent met het andere gedeelte van de taart.

3. Verwarm de andere helft van de suiker met de slagroom in een pannetje. Roer met een garde totdat het één geheel is geworden. Wanneer het mengsel is opgewarmd kun je de walnoten erbij doen. Breng het aan de kook en laat het vervolgens twee minuten doorkoken.

4. Giet het walnoten mengsel over de taartbodem en bak de taart zo’n 45 minuten in het midden van de oven.

Let erop dat je de taart na het bakken goed af laat koelen. Doordat de suiker wordt verwarmd ontstaat er karamel en dit is héél erg heet. Dit zorgt ervoor dat de walnoten aan elkaar blijven plakken dus het is wel absoluut onmisbaar.

Heb jij zelf een recept waarvan je vindt dat iedereen hem moet weten? Stuur jouw receptuur met foto’s van het eindresultaat naar info@ohmyfoodness.nl en wie weet komt jouw recept wel op de site!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.