Ik heb denk ik een haat-liefde verhouding met brood. Ik ben dol op Clubsandwiches, tosti’s, panini’s, breadsticks zoals deze Italiaanse breadsticks, stokbroodjes met kruidenboter en nog meer van dat soort ‘apartere’ broodgerechten, maar met een simpele boterham met kaas maak je me dan weer niet zo gelukkig. Ik vind brood al gauw saai en daarom eet ik het niet zo graag als avondeten. Soep met brood bijvoorbeeld… nee, bedankt. Wanneer de gelegenheid zich dan toch een keer voordoet dat brood geserveerd gaat worden als avondmaaltijd, probeer ik er wel altijd iets van te maken. Deze Italiaanse breadsticks bijvoorbeeld, daar heb ik van gesmuld.

Wat heb je nodig?

  • 4 sneetjes meergranenbrood
  • 1 pakje Parmaham
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • geraspte kaas (bij voorkeur Parmezaan)
  • peper
  • Italiaanse kruiden

1. Snijd het brood in lange repen. Hoe donkerder het brood hoe beter eigenlijk. Verwarm ondertussen de oven vast voor op 180°C.

2. Hak de knoflook fijn en roer deze door de olijfolie. Laat een paar minuutjes staan zodat de knoflooksmaak in de olie kan trekken. Snijd ondertussen vast de plakjes parmaham in lange repen.

3. Smeer de reepjes brood in met de knoflookolie, dit mag best rijkelijk en het is niet erg als er stukjes knoflook mee komen. Lekker juist!

4. Wikkel de reepjes parmaham om de broodstengels en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

5. Strooi rijkelijk geraspte kaas over de de broodstengels, gevolgd door peper en Italiaanse kruiden naar wens.

6. Rooster de broodstengels zo’n tien minuten in het midden van de oven tot ze knapperig zijn en de kaas is gesmolten.

italiaanse broodstengels

italiaanse broodstengels

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Susanne

    Deze ga ik bewaren. Super simpel eigenlijk!
    Ik heb het juist andersom met brood. Heeerlijk een boterham met kaas en die apartere dingen hoeven van mij niet vaak.

    Beantwoorden
  2. Con leche

    Eindelijk iemand die het begrijpt! Ik heb ook echt helemaal niets met brood. Broodjes, speciale broden, tosti’s, panini’s allemaal helemaal oké, maar gewoon een simpele boterham met kaas of pindakaas… Uhmm nou nee, bedankt! Dus dit is een heerlijke optie, dank!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.