Als je online ook maar een beetje actief bent in de (food)blogwereld dan kan het je bijna niet zijn ontgaan: de meiden van Chickslovefood hebben recentelijk hun tweede kookboek gelanceerd. Het Skinny Six-Kookboek. Na het succes van deel I, het 5 or Less-Kookboek, was het al gauw tijd voor een nieuwe uitdaging en dit mondde uit in een tweede kookboek. De super populaire Skinny Six rubriek van de blog werd omgetoverd tot een boek met daarin simpele en skinny recepten met maximaal 6 ingrediënten. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen waarop je toch gezond wilt doen. Vandaag review ik het boek voor jullie én deel ik een recept uit het boek voor heerlijke Italiaanse Filodeegcrackers.

Chickslovefood Skinny Six Kookboek

Chickslovefood Skinny Six Kookboek

Chickslovefood Skinny Six Kookboek

Als je het eerste boek van ‘de Chicks’ in huis hebt dan zul je die stijl in het tweede boek herkennen. Hoewel de cover heel anders is, doet de inhoud me sterk denken aan het eerste boek en dat is eigenlijk wel fijn. Het zorgt voor herkenning en wekt op de een of andere manier vertrouwen op. Vormgeefster Sophi Deinum heeft haar best weer gedaan!

Het Skinny Six-Kookboek is opgedeeld in herkenbare hoofdstukken waardoor je recepten vrij makkelijk kunt vinden. Zoals gezegd bevatten alle recepten niet meer dan 6 ingrediënten, exclusief basisingrediënten als peper, zout en olie. Hoewel door slechts 6 ingrediënten te gebruiken de recepten misschien wat saai lijken, is dit absoluut niet het geval. Denk aan super makkelijke mueslirepen die ideaal zijn als gezond tussendoortje, maar ook aan Zoete Aardappelgnocchi als je op zoek bent naar gezond avondeten. Er is keuze genoeg!

Chickslovefood Skinny Six Kookboek

Chickslovefood Skinny Six Kookboek

Foodfotograaf Harold Pareira heeft zijn best gedaan om voor het Skinny Six-Kookboek alle gerechten smaakvol op de foto te zetten en dat is hem gelukt. Mede dankzij de papierkeuze voor het boek (glad en licht glanzend) spatten de foto’s van het papier af en zien gerechten er smaakvol en kleurrijk uit. Mariët Mons is verantwoordelijk voor de foto’s waar Nina en Elisa op staan en zoals we gewend zijn van Mariët zijn die foto’s prachtig geworden. Het boek voelt persoonlijk aan doordat we Nina en Elise zelf ook veel zien en door regelmatig te verwijzen naar Chickslovefood.com voelt het boek als verlengstuk van de blog.

Chickslovefood Skinny Six Kookboek

Chickslovefood Skinny Six Kookboek

Met het Skinny Six-Kookboek voel je bijna hoeveel makkelijker het maken van een tweede kookboek de Chicks is afgegaan. Hoewel ik het 5 or Less-Kookboek ook erg leuk vond, voelt dit boek professioneler en wat losser aan. Dit tweede boek zal zeker de laatste niet zijn die we van de Chicks gaan zien.

Als blogger een kookboek maken kan enerzijds heel goed werken (zoals de Chicks al hebben bewezen met hun eerste boek!) maar anderzijds kan het ook vraagtekens oproepen. Is zo’n kookboek wel echt een aanvulling op de blog? Hier kan ik heel kort over zijn: absoluut. Als je fan bent van de Skinny Six rubriek op Chickslovefood.com ga je blij zijn met dit boek. Met zoveel nieuwe recepten kun je wel even uit de voeten en bladeren door een kookboek voelt op een druilerige zondagmiddag nog altijd fijner dan achter de computer op zoek te gaan naar een recept.

Wat mij betreft is het Skinny Six-Kookboek van Chickslovefood absoluut een aanrader als je houdt van makkelijke en gezonde recepten die niet al teveel geld kosten. En als je het eerste boek al in je bezit hebt, moet je de tweede eigenlijk ook hebben. Al is het maar voor de continuïteit.

Het Skinny Six-Kookboek van Chickslovefood is voor € 19,99 onder andere te bestellen bij Bol.com.

Italiaanse Filodeegcrackers

Ik kreeg deze Italiaanse Filodeegcrackers zelf te proeven tijdens de boeklancering en die vielen erg in de smaak. Het fijne aan deze crackers is dat ze naast healthy ook nog heel makkelijk om te maken zijn. Je bent in een kwartiertje klaar en deze crackers vormen de ideale gezonde snack al kun je ze wat mij betreft ook prima bij de soep serveren. Het recept hieronder komt uit het Skinny Six-Kookboek al heb ik het een klein beetje naar smaak aangepast. De Chicks suggereren olijven toe te voegen maar zoals jullie weten is dat bij mij geen succes. Ook vond ik zelf dat er wel meer rozemarijn en knoflook gebruikt mocht worden, dus dat heb ik gedaan.

Wat heb je nodig? (12 crackers)

  • 4 vellen filodeeg
  • 1 ei
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels maanzaad
  • peper en zout
  • olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Bestrijk een filodeegvel met losgeklopt ei en leg hier vervolgens een ander vel filodeeg bovenop. Strijk ook de bovenkant van dit vel in met ei. Herhaal deze stap met de andere twee velletjes filodeeg.

3. Knip de rozemarijn fijn en pers de knoflook uit. Meng dit door elkaar.

4. Verdeel het rozemarijn-knoflookmengsel over de bovenkanten van de vellen filodeeg. Verdeel hier vervolgens ook het maanzaad en peper en zout overheen.

5. Leg de vellen filodeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel ze lichtjes met olijfolie.

6. Schuif de plaat in de oven en bak de filodeegvellen in 10 minuten knapperig. Haal ze vervolgens uit de oven en breek in stukjes.

Benieuwd naar het Skinny Six-Kookboek van Chickslovefood? Je kunt hem onder andere hier bestellen voor € 19,99.

Italiaanse Filodeegcrackers

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Marloes

    Boek voor mn verjaardag gekregen. Niet alle recepten lukken, en ik kan echt heel goed koken. De kikkererwten die je moet roosteren ontploffen en maken een zooi van je oven. En de makreel met zoete aardappel lukte ook niet. In een uur kun je geen zoete aardappel gaar krijgen door m te poffen. Wel jammer, want de recepten zijn best leuk…

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.